Mednarodno trgovanje

Vprašajte nas

Za več informacij v zvezi s poslovanjem na tujih trgih nam pišite, vabimo vas, da si ogledate tudi odgovore na pogosta vprašanja.
Informacije o dajatvah ob uvozu blaga, potrebnih dokumentih za uvoz in izvoz blaga ter sistemu tarifnih kvot pa dobite na TARIC centru.

Se sprašujete:
 

Odgovore najdete na Izvoznem oknu!

 


Obvestila

Uvedba dokončnih protidampinških dajatev s poreklom iz Kitajske in Rusije

več

Evropska komisija v okviru pogajanj o prosti trgovini med EU in ZDA (TTIP) odprla javno razpravo o t.i. ISDS mehanizmu. Rok za pripombe je 21.6.2014.

več

Svetovna trgovinska organizacija (WTO) je 26. marca 2014 objavila Poročilo ugotovitvenega sveta v sporu glede kitajskih ukrepov za izvoz redkih zemelj ter volframa in molibdena. To poročilo potrjuje, da so ukrepi za izvoz redkih zemelj, volframa ter molibdena v obliki izvoznih carin, kvot ter omejitev za izvozna podjetja, neskladne s kitajskimi obveznosti v WTO.

več

Uredba naj bi bila uveljavljena z majem in naj bi veljala do 1. novembra 2014.

več

V tednu od 10. do 14. marca je v Bruslju potekal četrti krog pogajanj za sklenitev sporazuma med EU in ZDA – TTIP. Zmeren napredek je bil dosežen na vseh treh področjih pogajanj: dostop na trg, regulativa in pravila.

več

Naslednji teden se začenja 4.krog pogajanj za TTIP. Obravnavani bodo različni vidiki sporazuma na področju trgovine s storitvami, javnih naročil, pravil o poreklu, tehničnih ovir v trgovini, kmetijstva, carinskih in trgovinskih olajšav.

več

Obvestilo o uvedbi dokončne protidampinške dajatve na uvoz nekaterih manganovih dioksidov s poreklom iz Južne Afrike

več

Obvestilo o začetku protisubvencijskega postopka glede uvoza šarenk s poreklom iz Turčije.

več

Obvestilo o začetku protidampinškega postopka za uvoz nekaterih šarenk s poreklom iz Turčije

več

Obvestilo o začetku pregleda zaradi izteka protidampinških ukrepov

več

Od 1. januarja 2014 dalje so do GSP+ upravičene Armenija, Bolivija, Kostarika, Zelenortski otoki, Ekvador, Gruzija, Mongolija, Peru, Pakistan in Paragvaj.

več

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo želimo določiti interes slovenskega gospodarstva glede poslovanja z ZDA.

več

GSP Ugodnosti bodo izgubile Savdska Arabija, Kuvajt, Bahrajn, Katar, Združeni Arabski Emirati, Oman, Brunei, Makao, Belorusija, Kazahstan, Rusija Argentina, Brazilija, Kuba, Urugvaj, Venezuela, Libija, Malezija, Gabon in Palau;

več

V Uradnem listu EU št. 325 z dne 05.12.2013 je bil objavljen Izvedbeni sklep komisije o potrditvi sprejetja zaveze

več

V Uradnem listu EU, objavljena Uredba komisije EU št. 1239/2013

več

V Uradnem listu EU, objavljena Uredba komisije EU št. 1238/2013.

več

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo želi identificirati interes slovenskega gospodarstva pri pogajanjih

več

28. oktobra 2013 so se začela pogajanja o sklenitvi stabilizacijsko-pridružitvenega sporazuma med EU in Kosovom.

več

Naslednji teden (11. -15. 11.2013) se bo začel drugi krog pogajanj za sporazum med EU in ZDA - TTIP.

več

V petek, 18.10.2013 sta predsednik Evropske komisije Barroso in kanadski predsednik vlade Harper dosegla sporazum za sprejetje Celovitega gospodarskega in trgovinskega sporazuma med EU in Kanado.

več


Stran:  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Za prejemanje najnovejših obvestil s področja mednarodnega trgovanja na vaš elektronski naslov, se lahko naročite v rubriki E-Info.