Mednarodno trgovanje

Se sprašujete:
 

Odgovore najdete na Izvoznem oknu!

 


Zbiramo strokovne informacije in najnovejše novice o dogajanju v najpomembnejših državah, ki so pomembni izvozni partnerji slovenskih podjetij in informacije o dogodkih, konferencah, ki so zanimive za slovenska podjetja.

Vse novice vam takoj ob objavi pošljemo tudi na e-poštni naslov, prijavite se tukaj.

 

 

Evropska komisija je na spletni strani https://s.chkmkt.com/?e=31906&d=e&h=5373634D6F27DC1&l=en objavila vprašalnik glede učinkov obstoječega prostotrgovinskega sporazuma med EU in Mehiko ter potencialnimi učinki njegove modernizacije, ki je v pripravi.

več

Od 13. do 17. julija bo v Bruslju potekal 10. krog pogajanj za TTIP, Čezatlantski trgovinski in naložbeni sporazum in ob robu tega bodo organizirani različni dogodki za zainteresirano javnost.

več

V času pogajanj bodo ZDA gostile forum deležnikov, kjer bodo pogajalci EU in ZDA izmenjali mnenja z zainteresiranimi skupinami.

več

Evropska komisija je objavila predlog pravnega besedila o regulatornem sodelovanju za TTIP. MGRT sprejema eventuelne pripombe.

več

Od 2. do 6. februarja bo v Bruslju potekal 8. krog pogajanj za TTIP, čezatlantski trgovinski in naložbeni sporazum. Tudi tokrat bo organiziran posvet z zainteresirano javnostjo in predstavitev vsebine pogajanj.

več

Predstavitev rezultatov javnega posvetovanja glede zaščite investicij in mehanizma za reševanje sporov med investitorjem in državo (t.i. ISDS) v sporazumu med EU in ZDA (TTIP) bo potekala danes ob 17.30. Predstavitev bo možno spremljati preko interneta.

več

Ugodnosti v obliki znižanja ali ukinitve carinskih dajatev pri uvozu v EU izgubijo Kitajska, Tajska, Ekvador in Maldivi.

več

Uredba predvideva enostransko znižanje oziroma ukinitev carinskih dajatev pri uvozu blaga po poreklu iz Ukrajine v EU

več

Seznam vsebuje surovine ali polizdelke, katerih proizvodnja v EU ne obstaja, oziroma ni v zadovoljivih količinah.

več

Evropski svet se je včeraj, 9.10.2014, odločil da umakne stopnjo zaupnosti iz pogajalskih smernic za trgovinski sporazum med EU in ZDA – TTIP.

več

EU in Kanada sta 26. septembra na Vrhu v Ottawi naznanila zaključek pogajanj za širok trgovinski sporazum - CETA, ki so se začela na podlagi sprejetih smernic aprila 2009.

več

17. julija 2014 so pogajalci v Bruslju dosegli dogovor, ki bo omogočil Ekvadorju, da se pridruži prosto trgovinskemu sporazumu Peruja in Kolumbije z EU.

več

V tednu od 29. septembra bo v Marylandu, ZDA, potekal 7. krog pogajanj za TTIP - Sporazum o trgovini in investicijah med EU in ZDA. V okviru pogajanj bo v sredo, 1.9.2014, organiziran posvet z zainteresirano javnostjo.

več

Obveščamo vas, da so se s 1. septembrom 2014 začele začasno uporabljati trgovinske določbe sporazuma o pridružitvi med EU in Moldavijo ter sporazuma o pridružitvi med EU in Gruzijo.

več

Obvestilo o začetku protidampinškega postopka za uvoz kalijevega acesulfama s poreklom iz Kitajske in kalijevega acesulfama s poreklom iz Kitajske, ki ga vsebujejo nekateri pripravki in/ali zmesi.

več

Začetek pregleda zaradi izteka protidampinških ukrepov, ki se uporabljajo za uvoz nekaterega pribora (fitingov) za cevi iz železa ali jekla s poreklom iz Kitajske, razširjenih na Tajvan, Indonezijo, Šrilanko in Filipine.

več

Uvedba začasnih protidampinških dajatev na uvoz mononatrijevega glutamata

več

Začetek protisubvencijskega postopka za uvoz hladno valjanih ploščatih izdelkov iz nerjavnega jekla

več

Začetek protidampinškega postopka za zvoz zrnato ploščato valjanih izdelkov iz silicijeva jekla za elektropločevine

več

V tednu od 14. julija bo v Bruslju potekal 6. krog pogajanj za TTIP - Sporazum o trgovini in investicijah med EU in ZDA. V okviru pogajanj bo organiziran posvet z zainteresirano javnostjo in sicer v sredo 16.7.2014.

več


Stran:  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Na prejemanje najnovejših obvestil s področja mednarodnega trgovanja na vaš elektronski naslov se lahko naročite v rubriki E-Info.