Mednarodno trgovanje

Vprašajte nas

Za več informacij v zvezi s poslovanjem na tujih trgih nam pišite, vabimo vas, da si ogledate tudi odgovore na pogosta vprašanja.
Informacije o dajatvah ob uvozu blaga, potrebnih dokumentih za uvoz in izvoz blaga ter sistemu tarifnih kvot pa dobite na TARIC centru.

Se sprašujete:
 

Odgovore najdete na Izvoznem oknu!

 


Obvestila

Evropski svet se je včeraj, 9.10.2014, odločil da umakne stopnjo zaupnosti iz pogajalskih smernic za trgovinski sporazum med EU in ZDA – TTIP.

več

EU in Kanada sta 26. septembra na Vrhu v Ottawi naznanila zaključek pogajanj za širok trgovinski sporazum - CETA, ki so se začela na podlagi sprejetih smernic aprila 2009. Evropska komisija je objavila celotno besedilo sporazuma.

več

17. julija 2014 so pogajalci v Bruslju dosegli dogovor, ki bo omogočil Ekvadorju, da se pridruži prosto trgovinskemu sporazumu Peruja in Kolumbije z EU.

več

V tednu od 29. septembra bo v Marylandu, ZDA, potekal 7. krog pogajanj za TTIP - Sporazum o trgovini in investicijah med EU in ZDA. V okviru pogajanj bo v sredo, 1.9.2014, organiziran posvet z zainteresirano javnostjo.

več

Obveščamo vas, da so se s 1. septembrom 2014 začele začasno uporabljati trgovinske določbe sporazuma o pridružitvi med EU in Moldavijo ter sporazuma o pridružitvi med EU in Gruzijo.

več

Obvestilo o začetku protidampinškega postopka za uvoz kalijevega acesulfama s poreklom iz Kitajske in kalijevega acesulfama s poreklom iz Kitajske, ki ga vsebujejo nekateri pripravki in/ali zmesi.

več

Začetek pregleda zaradi izteka protidampinških ukrepov, ki se uporabljajo za uvoz nekaterega pribora (fitingov) za cevi iz železa ali jekla s poreklom iz Kitajske, razširjenih na Tajvan, Indonezijo, Šrilanko in Filipine.

več

Uvedba začasnih protidampinških dajatev na uvoz mononatrijevega glutamata

več

Začetek protisubvencijskega postopka za uvoz hladno valjanih ploščatih izdelkov iz nerjavnega jekla

več

Začetek protidampinškega postopka za zvoz zrnato ploščato valjanih izdelkov iz silicijeva jekla za elektropločevine

več

V tednu od 14. julija bo v Bruslju potekal 6. krog pogajanj za TTIP - Sporazum o trgovini in investicijah med EU in ZDA. V okviru pogajanj bo organiziran posvet z zainteresirano javnostjo in sicer v sredo 16.7.2014.

več

Na spletni strani evropske komisije bo na voljo vsaj do 14. julija 2014.

več

Evropska komisija je poskusno odprla pisarno za pomoč EU podjetjem pri zaščiti pravic intelektualne lastnine v območju Mercosur regije in Čila.

več

V tednu od 19. do 23. maja bo v Arlingtonu v Virginiji, ZDA potekal 5. krog pogajanj za TTIP - Sporazum o trgovini in investicijah med EU in ZDA in v okviru tega bo v sredo, 21. maja, organiziran tudi posvet z zainteresirano javnostjo.

več

Uvedba dokončnih izravnalnih dajatev na uvoz solarnega stekla s poreklom iz Kitajske.

več

Uvedba dokončne protidampinške dajatve in dokončno pobiranje začasne dajatve, uvedene na uvoz solarnega tekla s poreklom iz Kitajske.

več

Nanaša se na uvoznike, ki uvažajo kositer, tantal in volfram, njihove rude in zlato z območij, prizadetih zaradi konfliktov in območij z visokim tveganjem

več

Uredba predvideva enostransko znižanje oziroma ukinitev carinskih dajatev pri uvozu blaga po poreklu iz Ukrajine v EU

več

Uvedba dokončnih protidampinških dajatev s poreklom iz Kitajske in Rusije

več

Evropska komisija v okviru pogajanj o prosti trgovini med EU in ZDA (TTIP) odprla javno razpravo o t.i. ISDS mehanizmu. Rok za pripombe je 21.6.2014.

več


Stran:  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Za prejemanje najnovejših obvestil s področja mednarodnega trgovanja na vaš elektronski naslov, se lahko naročite v rubriki E-Info.