27. mednarodna razstava obrambne industrije, Kielce, 3.-6. september 2019

23. januar 2019

V času od 3. do 6. septembra 2019, bo v Kielcah, na Poljskem potekala 27. mednarodna razstava obrambne industrije.

Gre za prestižno prireditev in eno vodilnih razstav v Evropi, ki je namenjena obrambni industriji. Častni pokrovitelj razstave bo predsednik Republike Poljske Andrzeja Dude.

Razstava ima podporo Ministrstva za nacionalno obrambo, Ministrstva za razvoj, Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za znanost in visoko šolstvo, oboroženih sil Republike Poljske in Poljske zbornice proizvajalcev nacionalne obrambe.

Letos so partnerska država dogodka ZDA, pred tem pa so to vlogo imele že naslednje države: Nemčija, Izrael, ZDA, Švedska, države skupine V4, Velika Britanija, Italija, Turčija, Francija (dvakrat), Norveška, Koreja in Poljska.

Na omenjeni razstavi v letu 2018 je sodelovalo 625 razstavljavcev, ki so zastopali največja obrambna podjetja iz 32 držav (Avstralija, Avstrija, Belgija, Kitajska, Češka, Danska, Finska, Francija, Španija, Nizozemska, Irska, Izrael, Japonska, Kanada, Južna Koreja, Litva, Nemčija, Norveška, Poljska, Južna Afrika, Srbija, Singapur, Slovaška, Slovenija, Združene države, Švica, Švedska, Tajvan, Ukrajina, Madžarska, Velika Britanija, Italija.

Zainteresirana slovenska podjetja ter institucije so vabljena, da se udeležijo letošnjega dogodka.

Poročilo MSPO v letu 2018

Pripravila:
Maja Šegota    
ministrica svetovalka
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Varšavi
E: Maja.Segota@gov.si