Akron – mesto inovacij

torek, 19. november 2019

Mesto Akron, ki leži 45 minut vožnje južno od Clevelanda, je poznano kot mesto domicila gumarske industrije v ZDA. Podjetja, kot so Goodyear, Bridgestone in Firestone, imajo poslovalnice v tem mestu, vsa pa to mesto pojmujejo kot svoj začetek.

Pred leti je Slovenian American Business Association – SABA skupaj z Centrom odličnosti Polimat iz Slovenije v poslovnem centru – inkubatorju odprla tudi razvojno pisarno, ki pa se je po nekaj aktivnih letih poslovanja zaprla. V času delovanja te pisarne se je tudi aktivno izvajala povezava med mestom Akron in Slovenijo (SABA je dvakrat pripeljala župana mesta v Slovenijo), predvsem zato, ker je Akron znan kot mesto inovacij v ZDA. Največ na področju gumarstva, kjer je gonilna sila razvojni center podjetja Goodyear, in tudi na področju medicinskega logističnega poslovanja. Samo mesto se največ povezuje z institucijami in mesti na Finskem in v Izraelu.

Podjetja, ki prihajajo iz strok, ki so zelo dobro razvite oziroma se razvijajo v Akronu, naj si pogledajo spletno stran www.akronohio.gov in tako preučijo možnosti sodelovanja. V samih postopkih na terenu pa so na voljo storitve SABA.

Dodatne informacije:
Jurček Žmauc, predsednik SABA
Slovenian American Business Association
E: jurcek.zmauc@sloaba.com