Cleveland na 14. mestu med 100 za imigrante prijaznimi mesti v ZDA

torek, 19. november 2019

13. novembra 2019 so župan mesta Clevelanda (Jackson), vodja okraja (Budish) in Global Cleveland (lokalni partner Slovenian American Business Association – SABA) predstavili novo rangiranje mest v ZDA na osnovi indeksa New American Economy (NAE).

NAE rangira mesta na podlagi ocenjevanja – položaja servisov, ki jih mesto nudi imigrantom in vsem novim prebivalcem mesta in to od državnih institucij do ekonomskih možnosti, vklapljanja v jezikovne tečaje in na splošno vseh prizadevanj skupnosti kot takšne.

Mesto Cleveland je med 100 velikimi mesti v ZDA naredilo največji skok in to s 64. mesta v letu 2018 na 14. mesto v letošnjem letu 2019.

Iniciator vseh aktivnosti in lokalni leader pri položaju migrantov v mesto Cleveland je Global Cleveland (predsednik Joe Cimperman), ki koordinira delo preko 30 organizacij in institucij.

Ugled mesta Clevelanda kot prijaznega mesta za nove naseljence ali imigrante je pomemben ne samo za mesto, ampak tudi za celotno regijo. SABA kot lokalni partner Global Cleveland je tako tudi del misije in dela Cleveland atraktiven za nove prebivalce mesta, ki jih je treba povezati ali informirati o ekonomskih, socialnih in izobraževalnih možnostih v mestu Cleveland in Okraju Cuyahoga.

Več o delovanju Global Cleveland in možnostih priselitve na globalcleveland.org.

Dodatne informacije:
Jurček Žmauc, predsednik SABA
Slovenian American Business Association
E: jurcek.zmauc@sloaba.com