Forum črnomorskega in balkanskega sodelovanja, Solun, 30. maj - 1. junij 2018

četrtek, 05. april 2018

Med 30. majem in 1. junijem 2018 bo v Solunu potekal Forum črnomorskega in balkanskega sodelovanja (Balkans & Black Sea Cooperation Forum - BBSF).

Gre za forum, ki ga organizira Geo routes na podlagi iniciative BSEC in pod okriljem grškega ministrstva za zunanje zadeve, ministrstva za turizem in ministrstva za gospodarstvo in razvoj. Tokratna tema foruma bo 'Rail, Road, Rivers connectivity to the EU via Balkans Region', hkrati pa se bodo tradicionalno osredotočili tudi na SDGs 2030, energijo, pomorstvo, digitalno ekonomijo, trajnostni turizem, izobraževanje in inovacije, ipd.  

Mednarodni rotirajoči forum (preteklo leto je potekal v Serresu, Grčija) bo letos potekal drugo leto zapored. Namenjen je krepitvi sodelovanja, prepoznavanju gospodarskih in poslovnih priložnosti ter spodbujanju trajnostnega razvoja v regijah Balkana in Črnega morja.

K udeležbi so vabljena podjetja, ki delujejo na področju energetike, povezljivosti, infrastrukture, logistike, telekomunikacij ali podobno in ki so zainteresirana za povezovanje na tem področju med državami Zahodnega Balkana, črnomorske regije in širše.

Za udeležence konference bodo s strani  Enterprise Greece organizirana tudi B2B srečanja. Kontaktna oseba za informacije o poslovnih srečanjih je g. Nikos Stamou, T: +30 2103355707, E: n.stamou@enterprisegreece.gov.gr.