INNOWWIDE - nov instrument Horizon 2020 v podporo inovativnim EU SMEs

28. marec 2019

EU je v okviru Horizon 2020 v podporo inovativnim evropskim majhnim in srednje velikim podjetjem (MSP) za vstop/nastop na mednarodne trge predstavila nov instrument INNOWWIDE. Instrument je bil vzpostavljen v okviru Horizon 2020. Izvedena bosta dva poziva v skupni vrednosti 7,2 mio EUR. Prvi poziv je bil odprt 1. aprila 2019.

Sredstva so namenjena za izdelavo izvedljivosti inovativnih rešitev za trge izven Evrope ter skupaj s podizvajalcem. Podizvajalec je lahko ali dobavitelj, naročnik, svetovalec, pravni svetovalec, R&D ponudnik, sodelavec (collaborator) ali "absorber" (in ne nujno MSP). Več o pogojih sodelovanja.

Omenjeni instrument predstavlja odlično priložnost, da slovenska mala in srednja podjetja, ki želijo vstopiti na indijski trg ali trge južne Azije, skupaj z indijskim partnerjem zaprosijo za sredstva za pripravo študije o raziskavi trga za njihov inovativni produkt.

Več informacij o instrumentu je dosegljivih na spletnih straneh innowwide.eu in ec.europa.eu.

EBN (European Business Network) bo v zvezi s tem organiziral tudi webinar, in sicer v torek, 9. aprila 2019, ob 14.30 CET. Udeleženci webinarja se bodo lahko pobližje seznanili z novim instrumentom ter tudi s postopkom prijave na poziv.

Prijava na webinar
Vabilo na webinar

Pripravila:
Mateja Vodeb Ghosh
Pooblaščena ministrica
Veleposlaništvo Republike Slovenije, New Delhi
E: Mateja.Vodeb@gov.si