Obisk gospodarske delegacije v Samarski regiji

ponedeljek, 01. oktober 2018

Od 18. do 21. septembra 2018 leta je potekal uradni obisk Samarske regije s strani slovenske delegacije. Vlogo organizatorja obiska je prevzela SPIRIT Slovenija, javna agencija, pri pripravi programa prireditev za delegacijo pa je pomagal Rusko-slovenski poslovni Kluba Togliatti.

Osrednji dogodek programa v Samari je bilo organiziranje rusko-slovenskega poslovnega foruma 19. septembra 2018, v okviru katerega je potekalo srečanje članov slovenske delegacije s predstavniki izvršnih organov regije. Poslovnih pogajanj s slovenskimi podjetji, ki so sledila uradnemu delu foruma, se je udeležilo približno 30 predstavnikov samarskih organizacij.

20. septembra 2018 so v mestu Toljati pripravili obširen program, ki je vključeval: obisk PJSC „Avtovaz“, tehnoparka „Zhigulevskaya Dolina“, srečanje z predstavniki občine mesta Toljati in naložbenih krajev v mestu. Prav tako so potekala srečanja med slovenskimi IT podjetji in predstavniki poslovne skupnosti mesta Toljati. Udeleženci so razpravljali o možnostih mednarodnega sodelovanja.

Ob obisku delegacije v PJSC „Avtovaz“ so gostje, skupaj z izvršnim podpredsednikom za proizvodnjo in upravljanje oskrbovalnih verig Alešem Bratožem, obiskali proizvodni obrat tovarne.

Med obiskom poslovnega inkubatorja Toljati so slovenski delegaciji predstavili razstavni prostor za kontinuirano predstavitev tehnologij in izdelkov slovenskih podjetij.

Poleg teh dogodkov je potekalo tudi poslovno srečanje s člani Kluba in sicer s sodelovanjem predstavnikov občine mesta Toljati in PJSC „Avtovaz“. Srečanja se je udeležilo približno 50 udeležencev.

Uradni obisk slovenske delegacije bo pomembno prispeval k razvoju sodelovanja med Samarsko regijo in Republiko Slovenijo v okviru memoranduma o sodelovanju z dne 19. novembra 2010.

Več informacij: RSBClub

Video zapis dogodkov:
Pripravila:
mag. Anastasia Putkina
Direktor Rusko-slovenskega poslovnega Kluba Togliatti
E: putkina.anastasia@mail.ru