Odprtje največjega pospeševalnika trajnostne mode v Parizu

ponedeljek, 26. avgust 2019


V Parizu bodo v 10. okrožju odprli največji pospeševalnik trajnostne  in ekološko odgovorne mode, t.i. "zelene hiše"  La  Caserne v Evropi.

Projekt je v teku,  odprtje je predvideno v začetku  leta  2021.  Približno 2000 m2  bo namenjenih  trajnostnemu modnemu oblikovanju, inovacijam in razvoju.  V prostorih  bodo na razpolago ateljeji in pisarne,  prostori "coworking", trajnostni razstavni salon za tkanine ter trgovina za prodajo. Prostor bo namenjen  tako srečanjem med oblikovalci in javnostjo za izmenjavo informacij in  izobraževanje ter organizacijo delavnic. Na vsestranskem odprtem prostoru je možno organizirati tudi različne prireditve.

Projekt je odprt za mlade oblikovalce in že uveljavljene blagovne znamke.

Zainteresirani lahko izpolnijo prijavne obrazce (na razpolago v francoskem in angleškem jeziku na njihovem spletnem portalu) za najem prostora ter partnersko sodelovanje.

Rok za prijavo za najem prostora je 31. avgust 2019.

Komisija, ki jo med drugim sestavljajo predstavniki Združenja visoke mode in Inštituta za modo Francije, bo naredila izbor med prijavami.  
Odprti so tudi za posredovanje idej in predlogov, lahko tudi po spletni platformi  (npr. na temo organizacije delavnic, predstavitev raznih materialov..).

Projekt bi bil lahko zanimiv za slovenske oblikovalce in proizvajalce pri prodoru ter iskanju partnerskih povezav na francoskem/globalnem  trgu  na področju trajnostne mode, segmentu, ki vse bolj pridobiva na pomenu.

Več informacij in prijavni obrazci so na razpolago na naslednjih spletnih straneh:
Pripravila:
mag. Breda Korošec, pooblaščena ministrica
Veleposlaništvo RS v Parizu

Več informacij o poslovanju v Franciji