Poslovni zajtrk na temo: Predkrizni ukrepi za preprečitev finančnih izgub

sreda, 03. april 2019

29. marca 2019 je v hotelu Sheraton v Zagrebu po skupščini članov SLO CRO Poslovnega kluba potekal poslovni zajtrk na temo „Predkrizni ukrepi za preprečitev finančnih izgub”.

Nastopil je Sergej Simoniti, predsednik uprave SID – Prve kreditne zavarovalnice, ki že 27 let deluje na področju zavarovanja posojil, projektov in avansov ter pokriva 77 odstotni tržni delež v Sloveniji. Samo v letu 2017 je zavarovalnica izplačala 8,9 milijonov evrov odškodnin, sodeluje pa s srednje velikimi in velikimi podjetji, med njimi tudi z Gorenjem, Petrolom in Krko.

Sergej Simoniti je članom odgovoril zakaj zavarovati terjatve:
 
  • zaradi potencialno rizičnih kupcev
  • izpostavljenosti gospodarskim ciklusom
  • subjektivnega odločanja
  • „lažne varnosti” ki jo dajejo že obstoječi kupci
  • nestabilnosti povpraševanja, odpisov dolgov …

V kolikor podjetje zavaruje terjatve, pri novih kupcih minimalno tvega, gospodarska nihanja niso usodna, obstoječi kupci so dejansko varni, odpis terjatev je minimalen, poslovanje pa stabilno.

Besede g. Simonitija sta potrdila Marinčić Mario iz Kovintrade Hrvatska d. o. o., ki je članom predstavil dobre izkušnje in zadovoljstvo pri sodelovanju s SID - Prvo kreditno zavarovalnico, in Leon Zalar iz BSH Bosh grupe, ki s SID - Prvo kreditno zavarovalnico že leta uspešno sodeluje.

Ob zaključku poslovnega zajtrka je dobre izkušnje s SID - Prvo kreditno zavarovalnico opisal tudi predsednik dr. Saša Muminović, ki je član uprave AquafilSLO (nekdanji Julon) in član uprave AquafilCRO.

Predsednik SLO CRO Poslovnega kluba je ob zaključku člane povabil še na prihajajoče dogodke SLO CRO Poslovnega kluba in zaželel članom uspešno poslovno povezovanje.

Pripravila:
Vesna Vukšinič Zmaić
SLO CRO Poslovni klub
E: poslovniklub@slo-cro-klub.hr