Poziv k sodelovanju v programu Paris Landing Pack_Explore

28. marec 2019

Agencija za gospodarski razvoj in inovacije mesta Paris Paris&Co vabi start-up podjetja, ki želijo razširiti svoje poslovanje na francoski trg, da se prijavijo k sodelovanju v programu Paris Landing Pack_Explore.

Enomesečni program se bo pričel junija 2019. Izbrana start-up podjetja bodo imela priložnost, da se udeležijo celovitega sklopa delavnic na temo, kako poslovati v  Franciji, ovrednotijo svoje poslovne rešitve ter raziščejo poslovne priložnosti v Parizu.

K udeležbi so vabljena hitro rastoča start-up podjetja, mlajša od 8 let, specializirana zlasti na naslednjih področjih: IT, Medtech, Traveltech, turizem, šport, Foodtech, mobilnost in pametna mesta, krožno gospodarstvo, EdTech, HRTech, digitalna in kulturna industrija, FinTech.

Prijava je mogoča do 19. aprila 2019.

Dodatne informacije:
Esther Moyou Mogo
E: esther.moyou-mogo@parisandco.com

Vabilo (pdf)


Družba Paris&Co je bila ustanovljena s strani Pariške metropole z namenom promocije inovacij in spodbujanja start-upov. Deluje v javno-zasebnem partnerstvu, pri čemer z javnimi sredstvi pokriva četrtino svojih dejavnosti, ostalo financirajo podjetja in start-upi. Paris&Co letno organizira preko 300 dogodkov, največji je "Hacking de l’Hôtel de Ville", na katerega se je letos prijavilo kar 4000 udeležencev z 3000 organiziranih B2B v enem samem dnevu.

Paris&Co je po številu start-upov največji inkubator v Evropi in vključuje 14 inkubatorskih platform kot so npr. krožno gospodarstvo, zdravje in dobro počutje, šport, turizem, logistika. Vsaka platforma vključuje 10-15 partnerjev, podjetij in inštitutov. V letu 2018 je v njenem okviru delovalo 450 francoskih in 70 tujih start-upov iz 37 držav, s statistiko 81 % stopnje preživetja.

V Parizu vzporedno poleg Paris&Co delujejo tudi zasebne inkubatorske pobude, najbolj znana je Station F, ki je po površini svetovno največji inkubatorski center. Med seboj se ne zaznavajo kot konkurenca, ker vsak razvija svojo identiteto in dobro sodelujejo, saj, če jih citiramo, "edino skupaj omogočajo inovacijski preboj celotne družbe".

Paris&Co v okviru "Paris Landing Pack" za privabljanje tujih start-upov izvaja dva programa in sicer Explore za enomesečni program in Invest za daljše obdobje delovanja v inkubatorju. Zanimiv je tudi njihov letošnji eksperimentalni program "Urban lab", kjer trenutno v dveh območjih Pariza razvijajo t. i. "mestno četrt inovacij" za testiranje inovacijskih rešitev v resničnem življenju.

K uspešnosti delovanja inkubatorjev seveda prispeva tudi lokacija v Parizu. V okviru "Fortune Global" je namreč Pariz na svetovnem vrhu po koncentraciji sedežev globalnih korporacij. Sodelujejo tudi s tujimi partnerji, v Evropi so to Amsterdam, Berlin in Barcelona.

Kar 11 francoskih univerz se uvršča med top 150. Francija ima tudi najvišjo, 30 odstotno davčno olajšavo za raziskave v Evropi.

Pripravila:
Jana Bajec Povše
Ekonomska svetovalka
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Parizu
E: Jana.Bajec-Povse@gov.si