Projekt Gostilna Slovenija in US

sreda, 28. avgust 2019

Slovenian American Business Association – SABA je leta 2018 pričela z izvajanjem projekta »Gostilna Slovenija in US«. Namen projekta je predstavitev Slovenije kot turistične in kulinarične destinacije potencialnim turistom in obiskovalcem naše domovine.

Slovenski projekt »Gostilna Slovenija« trenutno združuje 43 gostiln, ki ponujajo tradicionalno in visoko kvalitetno hrano. Začetniki projekta so Gostilna Jezeršek in dr. Janez Bogataj. SABA je tako v letu 2018 v ZDA pripeljala in organizirala predstavitvene dogodke za priznano gostilno Rajh iz Prekmurja, v marcu 2019 pa za predstavnike priznane gostilne Šempeter iz Bistrice ob Sotli. Dogodki so bili izvedeni v ameriški državah Ohio in Pennsylvanija.

Ob obisku slednjih pa je padla ideja o povratnem obisku kuharja iz ZDA v Sloveniji. Tako sedaj SABA v septembru organizira obisk in dogodke za gospoda Michael Husneya, glavni kuhar košarkarskega kluba iz Clevelanda, Cleveland Cavaliers, ki je pri obiskih obeh naših kuharjev pomagal pri nekaterih dogodkih. Tako bo glavni dogodek kuharja Husneya v Sloveniji udeležba (kuhanje) na dogodku Gourmet over Mura, ki ga tradicionalno pripravlja gostilna Rajh. Dogodek bo 6. septembra 2019 na gradu v Murski Soboti. Več o dogodku na www.gourmet-over-mura.si.

Slovenian American Business Association – SABA bo v oktobru 2019 nadaljevala s projektom "Gostilna Slovenija in US". Po obiskih kuharjev oziroma predstavnikov slovenskih gostiln Rajh iz Prekmurja in Šempeter iz občine Bistrica ob Sotli SABA zainteresirane člane slovenskega projekta "Gostilna Slovenija" poziva k prijavi za možnost predstavitve njihove gostilne na trgu ZDA.

Prijave so možne na elektronski naslov jurcek.zmauc@sloaba.com v času med 1. in 20. septembrom 2019 pa tudi na telefonsko številko 041-735-798, saj bo v tem času Jurček Žmauc, predsednik SABA na poslovnem obisku v Sloveniji in je možno iz prve roke pridobiti informacije o projektu in o že doseženih uspehih.

Dodatne informacije:
Jurček Žmauc, predsednik SABA
Slovenian American Business Association
E: jurcek.zmauc@sloaba.com