Sejemske predstavitve v Avstriji v januarju in februarju 2019

18. januar 2019

V Avstriji bodo v januarju in februarju potekali naslednji sejmi:

AutoZum, Salzburg, 16. - 19. januar 2019 (B2B)
Na sejmu AutoZum, ki se prireja vsaki dve leti, najdete edinstveno ponudbo avtodelov, opreme za delavnice, bencinske črpalke ipd. Poleg tega ponuja sejem tudi idealno priložnost za navezovanje novih stikov in sklepanje poslov.

Art Innsbruck – Internationale Messe für Kunst des 19. - 21. Jhdt. – 22. Auflage, Messe Innsbruck, 17. - 20. januar 2019 (B2C)
Na sejmu Art Innsbruck so predstavljena moderna umetniška dela iz 19., 20. in 21. stoletja. Poleg tega ponuja sejem tudi idealno priložnost za navezovanje s področja umetnosti.

Häuslbauermesse, Graz, 17. - 20. januar 2019 (B2C)

Klimahouse, Bozen, 23. - 26. januar 2019 (B2C)

Tag der Lehre 2019, Messe Innsbruck, 24. januar 2019 (B2C)
Na sejmu Tag der Lehre se predstavljajo tirolske poklicne šole, sodelovali pa bodo tudi predstavniki tirolske delavske zbornice, industrijskega združenja in gospodarske zbornice, ki bodo predstavili poklicne možnosti in zahteve.

Belétage, Kongresshaus Salzburg, 27. - 28. januar 2019 (B2B)
Na sejmu belétage se vsaki dve leti predstavi več kot 70 mednarodnih razstavljavcev notranjih oblikovalcev. Sejma se bodo udeležili proizvajalci, predstavniki držav, agencije in uvozniki iz različnih evropski držav.

29. Baumesse Oberwart, Oberwart, 31. januar - 3. februar 2019 (B2C)
Če želite svoje stanovanje na novo opremiti ali pa ga obnoviti, je sejem Baumesse Oberwart izredna priložnost, da pridobite vse potrebne informacije o gradnji in obnovi zgradb in stanovanj. Nikjer drugje ne boste našli toliko ponudnikov tovrstnih storitev na enem mestu.

6. Tiroler Hausbau & Energie Messe Innsbruck 2019, Messe Innsbruck, 1. - 3. februar 2019 (B2C)
Na tem sejmu se bodo predstavila podjetja z inovacijami s področja načrtovanja, grajenja in obnavljanja domov ter energetsko varčnih rešitev. Prisotnih bo več kot 200 razstavljavcev, kar ponuja tudi odlično priložnost za navezovanje novih poslovnih stikov.

Automesse, Ried im Innkreis, 1. - 3. februar 2019 (B2C)
Automesse Ried je največjih sejem avtomobilov v Zgornji Avstriji, na katerem novosti predstavljajo vse največje in najpomembnejše avtomobilske znamke. Poudarek letošnjega sejma je na mobilnosti v prihodnosti in pa elektromotorske in hibridne rešitve.

Bauen&Wohnen Salzburg, Salzburg, 7. - 10. februar 2019 (B2C)

Bike Festival Austria, Wels, 9. - 10. februar 2019 (B2C)
Na sejmu koles so še pred začetkom sezone predstavljeni vsi najnovejši trendi na področju kolesarjenja in mobilnosti. Letos bo največji del namenjen e-kolesom, družinski mobilnosti ter športu in zdravju. Na sejmu lahko kot proizvajalec ali uvoznik predstavite svoje izdelke ali pa navežete nove poslovne stike.

Bogensportmesse, Wels, 9. - 10. februar 2019 (B2C)
Na mednarodnem sejmu lokostrelstva, ki je tudi eden izmed največjih v Evropi, bodo predstavljene vse novosti s tega področja, poleg tega pa organizatorji pripravljajo še zanimiv spremljevalni program.

Fishing Festival, Wels, 9. - 10. februar 2019 (B2C)
Na ribiškem sejmu bodo predstavljene vse novosti in trendi najpomembnejših znamk tako za profesionalne ribiče kot tudi za tiste, ki se z ribolovom ukvarjajo le za zabavo. V okviru spremljevalnega programa bodo potekale zanimive predstavitve in seminarji strokovnjakov.

Bauen & Energie Wien, Dunaj, 14. - 17. februar 2019 (B2C)
Sejem gradbeništva in energetike združuje vse največje ponudnike teh storitev tako iz Avstrije kot tudi širše. V okviru dogodka bodo potekali različni seminarji in predstavitve pomembnih strokovnjakov, poleg tega pa je sejem seveda odlična priložnost za sklepanje novih poznanstev in navezovanje stikov.

19. internationale Weinmesse Innsbruck 2019, Messe Innsbruck, 21. - 23. februar 2019 (B2C)
Na vinskem sejmu v Innsbrucku se bo predstavilo več kot 180 vinarjev iz 8 držav (Avstrija, Slovenija, Romunija, Italija, Francija, Nemčija, Bolgarija ter Bosna in Hercegovina), ki bodo pod motom »Poskusite, uživajte, doživite« predstavljali svoje žlahtne kapljice. V okviru sejma boste lahko brezplačno poskusili več kot 1600 vin, za podjetja in podjetnik pa seveda obstaja pa tudi priložnost za sodelovanje s prisotnimi vinarji.

Absolut allrad, Salzburg, 21. - 24. februar 2019 (B2C)
Na tem avtomobilskem sejmu se bodo predstavili vsi najpomembnejši izdelovalci avtomobilov. Sejem bo potekal poleg dogodka Die Hohe Jagd & Fischerei.

Die Hohe Jagd & Fischerei, Salzburg, 21. - 24. februar 2019 (B2C)
Sejem lova, ribolova in dogodivščin v naravi je eden izmed najbolj edinstvenih sejmov na teh področjih, ki se ga udeležijo podjetja in obiskovalci iz celotne Evrope. Sejem bo potekal poleg avtomobilskega sejma Absolut allrad.

Häuslbauermesse, Celovec, 22. - 24. februar 2019 (B2C)
Na tem sejmu se bodo predstavila podjetja z inovacijami s področja načrtovanja, grajenja in obnavljanja domov ter energetsko varčnih rešitev. Posebna pozornost bo letos namenjena »načrtovanju in financiranju« pri grajenju oz. opremljanju lastnega doma, o čemer bo imel več predavanj in govorov tudi Thomas Drexel, najpomembnejši avtor knjig o arhitekturi v nemško govorečem prostoru.

Pripravil:
mag. Dušan Pšeničnik     
ekonomski svetovalec, vodja gospodarskega oddelka
Veleposlaništvo Republike Slovenije na Dunaju        
E: dusan.psenicnik@gov.si


Več informacij o sejmih v tujini