Skupščina članov SLO CRO Poslovnega kluba

ponedeljek, 01. april 2019

29. marca 2019  je v hotelu Sheraton v Zagrebu potekala skupščina članov SLO CRO Poslovnega kluba. Predsednik kluba dr. Saša Muminović je člane obvestil o delu kluba in finančnem poslovanju v letu 2018.

Poslovni klub je v letu 2018 organiziral tri poslovne dogodke, dva v Zagrebu in eno gospodarsko delegacijo v Ljubljani. Klub je aktivno sodeloval pri organizaciji konference o celoletnem turizmu »Turizam 365«, na mednarodnem gospodarskem forumu v Celju na MOS 2018 ter se udeležili konference »Slovenska podjetnost kroži prek meja«. SLO CRO Poslovni klub je bil prisoten na konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva na Brdu pri Kranju in v Opatiji na konferenci o mednarodnem gospodarskem povezovanju.

SLO CRO Poslovni klub se je aktivno predstavil na treh sejmih – v Krapini, Zaprešiću in v Celju, prvič pa je izdal tudi prilogo Diplomacy & Commerce In Focus Slovenia. SLO CRO Poslovni klub je v letu 2018 postal aktiven na vseh družabnih omrežjih, delno pa je osvežil tudi spletno stran kluba. Predsednik je člane obvestil o finančnem poslovanju SLO CRO Poslovnega kluba, ki je bilo v preteklem letu pozitivno.

Dr. Saša Muminović je člane obvestil o novemu članu upravnega odbora, ekonomskemu svetovalcu na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu, Bernardu Šrajnerju. Štiriletni mandat se je na Veleposlaništvu Rrepublike Slovenije v Zagrebu zaključil g. Jakobu Štunfu, ki je bil na Veleposlaništvu zadolžen za gospodarsko sodelovanje in svetovanje med državama.

Jakob Štunf je v svojem mandatu na veleposlaništvu Rrpublike Slovenije v Zagrebu, tudi v sodelovanju s klubom, izjemno uspešno povezoval slovensko in hrvaško gospodarstvo sodelovanje ter bil potencialnim slovenskim investitorjem na Hrvaško vedno v pomoč in podporo. Jakob Štunf je v nagovoru člane obvestil, da je slovensko-hrvaška gospodarska menjava v letu 2018 znašala rekordnih 4,2 milijarde evrov. Slovenija je Hrvaški tretja gospodarska partnerica in verjame, da se bo uspešno gospodarsko sodelovanje nadaljevalo. Jakob Štunf je nagovor zaključil  dobrimi željami za SLO CRO Poslovni klub ter tako članom kot klubu zaželel uspešno poslovanje.

Predsednik Muminović se je g. Štunfu zahvalil za izjemno sodelovanje ter mu zaželel uspešno nadaljnjo diplomatsko pot. Obenem je g. Šrajnerju izrekel dobrodošlico v SLO CRO Poslovnem klubu in izrazil prepričanje, da se bo odlično sodelovanje med klubom in Veleposlaništvom v Zagrebu nadaljevalo.

Predsednik je člane obvestil tudi o dolgoročnih in kratkoročnih načrtih dela kluba ter prisotne povabil na dogodek, ki bo 24. aprila 2019 v Zagreb Eye, kjer bo Srečanje gospodarstvenikov na Vigredi v Zagrebu.

Predsednik dr. Saša Muminović se je ob zaključku članom zahvalil za sodelovanje ter jih povabil na poslovni zajtrk, ki je sledil skupščini.

Pripravila:
Vesna Vukšinič Zmaić
SLO CRO Poslovni klub
E: poslovniklub@slo-cro-klub.hr