ITM - Vodenje izvoznega poslovanja

Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management (ITM)  

International Trade Management (ITM) -  Vodenje izvoznega poslovanja velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine. Izvajamo ga v sodelovanju s Swedish Trade Council-om in ITM Worldwide Foundation ter svetovno priznanimi predavatelji.

Slovenskim podjetjem na voljo od leta 2006. V tem času je program uspešno zaključilo 70 zaposlenih v slovenskih malih in srednje velikih podjetjih.  Zadovoljstvo udeležencev je vsako leto izjemno, v lanskem letu je več kot 50 odstotkov diplomirancev ocenilo, da je program ITM presegel njihova pričakovanja.  Podjetja prvih štirih generacij že kažejo odlične rezultate poslovanja v tujini - 35 podjetij je v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM vstopilo na 63 novih tujih trgov in prihodke iz poslovanja na tujih trgih v povprečju povečalo za 40 odstotkov.

 


Izobraževalni program, ki je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja, je namenjen mlajšim zaposlenim na izvoznih oddelkih v malih in srednjih podjetjih.


ITM udeležencem zagotavlja:

  • nove izkušnje,
  • nova znanja,
  • mednarodne poslovne priložnosti in
  • poznanstva, ki jih podjetja nujno potrebujejo pri širitvi svojega poslovanja v tujino.

Program združuje delo v podjetju s standardiziranimi seminarji na lokalni in mednarodni ravni in svetovanjem na področju mednarodnega poslovanja. Hkrati udeležencem omogoča mreženje in povezovanje preko skupne internetne platforme.


Program usposabljanja vključuje več modulov:

  • 4 delavnice '8 korakov do izvoza', na katerih udeleženci pripravijo izvozni načrt za svoje podjetje,
  • predavanja s področja področja trženja v mednarodni trgovini, medkulturnega poslovanja, upravljanja sprememb, mednarodnih tržnih raziskav in prodaje na tujih trgih. Predavanja bodo izvajali svetovno priznani strokovnjaki,
  • lokalne seminarje, ki jih bodo izvajali slovenski predavatelji.


Ob koncu programa pridobijo udeleženci ITM Worldwide mednarodno diplomo, priznano s strani IATTO (International Association of Trade Training Organisations).
 

Več informacij o programu in izkušnjah podjetij je na voljo v brošuri (pdf).

Dodatne informacije:

Mateja Jarc, tel: 01 5891 880, e-mail: mateja.jarc@spiritslovenia.si
 


Poglejte si tudi: