ITM izvoznik leta je trboveljski Dewesoft

sreda, 09. november 2022

Letošnji prejemnik nagrade ITM izvoznik leta, ki jo je v okviru zaključka mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja (ITM) podelila agencija Spirit Slovenija, je trboveljski Dewesoft.


Foto: Arhiv SPIRIT

Vsodelovanju s fundacijo ITM Worldwide ter švedskim trgovinskim svetom (Swedish Trade Council) program ITM izvajamo že od leta 2006. V tem času se je v njem kalilo 206 izvoznih managerjev slovenskih podjetij.

Kako izberemo ITM izvoznika leta?

Med finaliste se je uvrstilo pet podjetij. Poleg Dewesofta je to uspelo še podjetjem Intersocks, Elaphe, Alpod in Etrel.

Metodologija izbora temelji tako na kvantitativnem kot kvalitativnem vrednotenju doseganja rezultatov in delovanja podjetij, udeleženih v 15. generacijah programa ITM Slovenija.

Poleg tega je sledila naboru objektivnih kazalnikov za leto 2021 oz. trendnih pokazateljih za obdobje petih let na področju finančne uspešnosti, učinkovitosti poslovanja, strukture in tržnih deležev na mednarodnih trgih ter zaposlovanju.

Drugi del vrednotenja je izhajal iz kvalitativnega vrednotenja aktivnosti na področju mednarodnega poslovanja z vidika kulture podjetja, motivacije zaposlenih, razvoja izdelkov, inovacij, izobraževanja in proaktivnosti delovanja na mednarodnih trgih.

Kot zmagovalca je komisija izbrala podjetje, ki je izstopalo po visokih, pozitivnih vrednostih izbranih objektivnih kazalnikov in hkrati doseglo visoko oceno razvoja in delovanja mednarodnega poslovanja podjetja.
 

Prenos znanja je ključno za razoj podjetja Dewesoft 

Podjetje Dewesoft razvija in izdeluje instrumente za zajem podatkov, testiranje in merjenje, ki se uporabljajo v najnaprednejših laboratorijih po svetu za razvoj raket in satelitov, novih varnejših vozil in izdelkov, ki izboljšujejo vsakdanje življenje. Prodaja v 50 državah, med kupci pa so tudi Nasa, Evropska vesoljska agencija ESA, General Motors, Boeing, Airbus, Porsche, BMW, Audi, indijski vesoljski program in Volvo.

"Nagrada pripada vsem zaposlenim, ki si vsak dan prizadevajo krepiti svoja znanja in kompetence. Osnovno vodilo podjetja je, da se znanje prenaša, kar je predpogoj za nadaljnji razvoj in uspeh," je poudaril predsednik Dewesofta Jure Knez. Priznanje ITM izvoznik leta smo letos podelili že devetič. Več o dosedanjih prejemnikih si lahko preberete na tej povezavi.
 

Vas zanima udeležba v programu ITM 2023?

Prijave bomo predvidoma pričeli zbirati v januarju, interes lahko oddate že danes na tej povezavi.
 

Preberite še: 


 
Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: