Gospodarske delegacije

Udeležba v okviru gospodarske delegacije, dnevov dobaviteljev, B2B dogodkov

 
  • Iščete nove poslovne priložnosti in nove poslovne kontakte?
  • Vas zanima poslovno okolje tuje države?
  • Želite izmenjati izkušnje pri poslovanju v državi?

 
Udeležite se gospodarske delegacije, dneva dobaviteljev ali B2B dogodka, organiziranega s ciljem pridobivanja novih poslovnih kontaktov, povečanja prepoznavnosti, pridobivanja poslov ter izkušenj pri poslovanju s tujimi državami.

Pri izvedbi dogodkov sodelujemo  z organizacijami na področju spodbujanja internacionalizacije v Sloveniji, z bilateralnimi gospodarskimi zbornicami, svetovalnimi podjetji v tujini ter s tujimi sorodnimi agencijami.
 

V letu 2019 SPIRIT Slovenija, javna agencija organizira:

 
  Dogodek                                                                                                        Lokacija             Datum                Prijava
1. Baza tehnološko razvojnih in inovativnih izdelkov, storitev in rešitev za vključevanje v mednarodne dobaviteljske verige Ljubljana 2019 Prijava
2. Gospodarska delegacija v Indijo Mumbai, Chennai 7.–12. april 2019 Zaključeno
3. Seminar "Italijanski trg - izzivi in priložnosti" in predstavitev dogodka Forum Agenti Regionali (sestanki z italijanskimi agenti) Ljubljana 12. februar 2019 Zaključeno
4. Udeležba na dogodku 3daysofdesign in razstavi slovenskih izdelkov Kopenhagen 23.–25. maj 2019 Zaključeno
5. Dan slovenske industrije v Evropski organizaciji za jedrske raziskave (CERN) Ženeva 7.–8. oktober 2019 Zaključeno
6. Gospodarska delegacija v Ningbo, provinca Zheijang, Ljudska republika Kitajska Ningbo, Zheijang 8.–12. junij 2019 Zaključeno
7. Srečanje z italijanskimi agenti v okviru dogodka "Forum Agenti Regionali" Treviso 19. april 2019 Zaključeno
8. Poslovni forum ob 8. srečanju predsednikov vlad regije Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske Dubrovnik 12. april 2019 Zaključeno
9. Seminar Kako poslovati z regijo Leningrad in mestom St. Peterburg v Ruski federaciji Ljubljana 17. april 2019 Zaključeno
 
 

Gospodarske delegacije

Zagotavljamo ažurne informacije o vseh napovedanih gospodarskih delegacijah, tudi tistih, ki jih vodijo najvišji predstavniki države (predsednik države, predsednik vlade, ministri). 

Število načrtovanih gospodarskih delegacij izhaja iz interesa podjetij,  načrtovanih obiskov slovenske in tuje diplomacije s spremstvom gospodarstvenikov in iz nadaljevanja predhodno izvedenih delegacij v obliki povratnega obiska.

Gospodarske delegacije, ki jih v tujino vodijo najvišji predstavniki države, imajo pri pridobivanju novih kontaktov še dodatno težo. Še zlasti to velja za države, v katerih je vloga države še močno vpeta v gospodarske tokove.
 

Dnevi dobaviteljev

Edinstveni poslovi dogodki, na katerih se predstavnikom tujega podjetja predstavijo slovenska podjetja, zainteresirana za sodelovanje. Izvedba  temelji na predhodnih dogovorih z velikimi mednarodnimi podjetji - tujimi kupci.

Na podlagi obstoječih dogovarjan z velikimi mednarodnimi podjetji s področja avtomobilizma, prehrane in elektronike, se nadejamo povečanja števila izvedenih dnevov dobaviteljev v prihodnje in s tem povečanja možnosti za vstop slovenskih podjetij v mednarodne dobaviteljske verige.
 

B2B dogodki

Organizirana udeležba na mednarodnih B2B dogodkih, kjer preko individualnih srečanj neposredno povezujemo domače in tuje poslovne partnerje.

Identificirali smo nekaj mednarodnih B2B platform, v okviru katerih udeležena podjetja vnaprej izberejo sogovornike, s katerimi se osebno srečajo na sestankih po vnaprej določenih urnikih, kar jim omogoča izjemno učinkovito izrabo časa, namenjenega za udeležbo na poslovnem dogodku. Mednarodne B2B platforme kot so francoska Futurallia in italijanski Forum Agenti so s strani slovenskih podjetij dobro obiskane in pozitivno ocenjene.Dodatne informacije:

 

Novice


Vse aktualne novice

 

Na prejemanje najnovejših obvestil s področja mednarodnega trgovanja na vaš elektronski naslov se lahko naročite v rubriki E-Info.