Gospodarske delegacije, dnevi dobaviteljev, B2B dogodki

Iščete nove poslovne priložnosti in nove poslovne kontakte?

  • Vas zanima poslovno okolje tuje države?
  • Želite izmenjati izkušnje pri poslovanju v državi?
 

V letu 2022 SPIRIT Slovenija, javna agencija organizira:

  Dogodek                                                                                                         Lokacija              Datum                Prijava
1. Predstavitev mednarodnemu kupcu - varjeni izdelki in deli iz pločevine Nemčija Določen naknadno Zaključeno
2. Predstavitev mednarodnemu kupcu s področja avtomatizacije, strojništva in strojegradnje Nemčija Določen naknadno Zaključeno
3. Priložnost za sodelovanje s svetovno priznanim proizvajalcem tovornih in motornih vozil Zahodna Evropa Določen naknadno Zaključeno
4. Priložnost za sodelovanje s svetovno priznanim proizvajalcem avtomobilov Zahodna Evropa Določen naknadno Zaključeno
5. Poslovni forum in B2B srečanja z bolgarskimi podjetji Celje, Slovenija 04.04.2022 Zaključeno
6. Gospodarska delegacija v Nemčijo - obisk sejma Hannover Nemčija 29.05.2022 Zaključeno
7. Priložnost za sodelovanje s svetovno priznanim proizvajalcem tovornih in motornih vozil  Zahodna Evropa Določen naknadno Zaključeno
8.  Coop 4 Electronic Based Systems Slovenija in južna Avstrija 08.06.2022 Prijava 

Mednarodni poslovni forumi v Digitalnem središču Slovenije

Država Poslovni dogodek Datum Prijava
Madžarska, Srbija Vhodna gospodarska delegacija: Blockchain 20. september 2021 Zaključeno
Poljska Vhodna gospodarska delegacija: Digitalizacija in kibernetska varnost 20. oktober 2021
Preložen / predviden za 17.11.2021
Zaključeno
Avstrija Poslovni forum: Implementacija ukrepov kibernetske varnosti v podjetjih 7. oktober 2021 Zaključeno
Slovaška Vhodna gospodarska delegacija: Digitalna preobrazba 16. november 2021 Zaključeno
Avstrija Strokovni posvet: Spremembe in izzivi na področju trga elektronike 5. november 2021 Zaključeno
Avstrija Vhodna gospodarska delegacija: Robotika 1. december 2021 Zaključeno
Japonska Vhodna gospodarska delegacija: Družba 5.0 7. december 2021
Preložena na jesen 2022
V pripravi


 


 

Udeležba v okviru gospodarske delegacije, dnevov dobaviteljev, B2B dogodkov


Udeležite se gospodarske delegacije, dneva dobaviteljev ali B2B dogodka, organiziranega s ciljem pridobivanja novih poslovnih kontaktov, povečanja prepoznavnosti, pridobivanja poslov ter izkušenj pri poslovanju s tujimi državami.

Pri izvedbi dogodkov sodelujemo z organizacijami na področju spodbujanja internacionalizacije v Sloveniji, z bilateralnimi gospodarskimi zbornicami, svetovalnimi podjetji v tujini ter s tujimi sorodnimi agencijami.

Preko Slovenskega podjetniškega sklada je na voljo Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino. Namen vavčerja je spodbuditi podjetja k udeležbi v izhodnih gospodarskih delegacijah (vključno z B2B srečanji s podjetji).

 

Gospodarske delegacije

Zagotavljamo ažurne informacije o vseh napovedanih gospodarskih delegacijah, tudi tistih, ki jih vodijo najvišji predstavniki države (predsednik države, predsednik vlade, ministri). 

Število načrtovanih gospodarskih delegacij izhaja iz interesa podjetij, načrtovanih obiskov slovenske in tuje diplomacije s spremstvom gospodarstvenikov in iz nadaljevanja predhodno izvedenih delegacij v obliki povratnega obiska.

Gospodarske delegacije, ki jih v tujino vodijo najvišji predstavniki države, imajo pri pridobivanju novih kontaktov še dodatno težo. Še zlasti to velja za države, v katerih je vloga države še močno vpeta v gospodarske tokove.
 

Dnevi dobaviteljev

Edinstveni poslovi dogodki, na katerih se predstavnikom tujega podjetja predstavijo slovenska podjetja, zainteresirana za sodelovanje. Izvedba  temelji na predhodnih dogovorih z velikimi mednarodnimi podjetji - tujimi kupci.

Na podlagi obstoječih dogovarjanj z velikimi mednarodnimi podjetji s področja avtomobilizma, prehrane in elektronike, se nadejamo povečanja števila izvedenih dnevov dobaviteljev v prihodnje in s tem povečanja možnosti za vstop slovenskih podjetij v mednarodne dobaviteljske verige.
 

B2B dogodki

Organizirana udeležba na mednarodnih B2B dogodkih, kjer preko individualnih srečanj neposredno povezujemo domače in tuje poslovne partnerje.

Identificirali smo nekaj mednarodnih B2B platform, v okviru katerih udeležena podjetja vnaprej izberejo sogovornike, s katerimi se osebno srečajo na sestankih po vnaprej določenih urnikih, kar jim omogoča izjemno učinkovito izrabo časa, namenjenega za udeležbo na poslovnem dogodku. Mednarodne B2B platforme kot so francoska Futurallia in italijanski Forum Agenti so s strani slovenskih podjetij dobro obiskane in pozitivno ocenjene.Dodatne informacije:

 

Novice


Vse aktualne novice

 

 

Želite prejemati najnovejše novice na vaš elektronski naslov?


Bodite obveščeni o najnovejših objavah.  Na prejemanje aktualnih novic se prijavite v rubriki E-Info.