Dobre prakse

 

Video posnetki

Z novim znanjem do novih izvoznih priložnosti; Lipnik, d.o.o.; december 2014

 

2P, d.o.o.; Slovene Business Allience; november 2014

 

Z gospodarsko delegacijo v iskanju poslov na turškem trgu, MOBA, d.o.o.

 

Z gospodarsko delegacijo uspešno do poslov na Irskem, EMMA,d.o.o.


 

Izjave podjetij

Simpozij nemških nabavnikov, oktober 2022

Spirit Slovenija s svojim delovanjem prispeva k prepoznavnosti in pozicioniranju podjetij, ki delujejo izven okvirov domačega okolja.
Na simpoziju nemških nabavnikov v oktobru 2022 je Spirit Slovenija uspešno opravil povezovalno vlogo in, kot vedno, še bolj krepil prepoznavnost slovenskih podjetij.

Majda Gerenc in Jure Kranjc, Intectiv d.o.o.


Dan slovenskih dobaviteljev v trgovinski skupini REWE, Avstija, november 2018

»Dogodek Dan slovenskih dobaviteljev za REWE je bil izjemno dobro organiziran in predstavlja za naše podjetje res odlično priložnost za navezavo novih poslovnih stikov v Avstriji. S sestanki smo zelo zadovoljni in upamo, da se možnosti vzpostavljene dane, tudi dejansko uresničijo.«

Ema Pogačar, direktorica, Conditus, d. o. o.Izhodna gospodarska delegacija v Turčijo, junij 2013

"Udeležba v delegaciji je upravičila moja pričakovanja, saj smo z individualnimi sestanki s potencialnimi partnerji navezali konkretne stike. To je najboljši način, da iz prve roke dobiš informacije o poslovanju v državi, trgu, kulturi, pasteh in priložnostih. Prebili smo led na turškem trgu in upam, da smo med vsemi kontakti, ki smo jih dobili, naleteli tudi na zanesljivega partnerja, kar bomo videli v prihodnjih tednih".

Jernej Blaj, SONCE energija d.o.o.

   
»Delegacija v Turčiji je temeljila na b2b razgovorih slovenskih in tujih, predvsem turških podjetij iz različnih sektorjev, navezovanju poslovnih stikov in sklepanju poslov. Sodelovanje v tako organizirani delegaciji omogoča iskanje in povezovanje najbolj ustreznih podjetij glede na ponudbo in povpraševanje posameznih podjetij. Sestanki, imeli smo jih kar 16 (avtomobilska in elektroindustrija), so nam prinesli konkretne poslovne kontakte, sogovornikom pa smo predstavili možnosti za vlaganja v Pokolpje in spodbude, ki ji jih nudimo tujim vlagateljem. Pozdravljamo gospodarske delegacije, katerih glavni namen je pridobivanje poslov za slovenska podjetja, obenem pa bi želel pohvaliti odlično organizacijo gospodarske delegacije in angažiranost vseh sodelavcev na SPIRIT Slovenija - Sektorju za internacionalizacijo, saj nam s storitvami, ki jih izvajajo omogočajo lažjo in cenejšo predstavitev na tujih trgih«.

Peter Črnič, RIC Bela krajina


Izhodna gospodarska delegacija na Irsko, april 2013

"Organizacija dogodka preko agnecije SPIRIT je bila zelo profesionalna. S samim dogodkom smo  bili v poslovnem smislu in tudi sicer zelo zadovoljni. Vsekakor priporočam malim in srednjim podjetjam, da se pozanimajo o programih, ki jih organizira SPIRIT in tako koristijo pomoč, ki  nam jo nudi država".

Tatjana Potokar, MBA; EMMA d.o.o.

   

"Gospodarska delegacija na Irsko je z odlično organizacijo omogočila maximalno predstavitev našega podjetja tujim poslovnim partnerjem in nam odprla možnosti poslovnega sodelovanja in širjenje koristnih informacij o našem odličnem izdelku, za kar se iskreno zahvaljujem."
 
Lorena Leonardos, IONEX d.o.o.
 

  


Izhodna gospodarska delegacija v Maroko,  april 2012 

»S strani JAPTI je bila organizacija delegacije odlična, očitna je bila velika osebna angažiranost. Kar nekaj na JAPTI-ju vas je, ki ste dovolj prizadevni. Hvala.«

Marko Koršič, Mogota Media d.o.o.


Seminar: Kako poslovati v Maroku, april 2012 

"Pohvalno.Upam, da nam uspe na delegacijo v Casablanco."

Vesna Vodnik, ADRENALINSKI CENTER TRIBU d.o.o.


 Izhodna gospodarska delegacija na Kitajsko, marec 2012 

"Zaradi svoje mladosti sem še na začetku svoje mednarodne karierne poti, zato je bila delegacija v Peking zame zelo koristna. Pridobil sem nove izkušnje, ki mi bodo v prihodnje veliko pomagale. Iz podjetja ISKRA MIS d.d. sem bil edini udeleženec, zato je bilo dobrodošlo da so bili prisotni še predstavniki JAPTI ter drugi slovenski udeleženci. Namen delegacije je bila udeležba na mednarodno visoko tehnološki poslovni konferenci ki je bila organizirana na visokem nivoju. V okviru konference so bila organizirana B2B srečanja, kjer sem spoznal nekaj predstavnikov podjetij, za katere menim, da bi v prihodnje lahko z njimi tudi poslovno sodelovali. Vtisi so pozitivni, zato verjamem, da se bom podobnih izhodnih delegacij udeležil tudi v prihodnje."

Gašper Albinini, Iskra MIS d.d.

  


 Seminar: Poslovni običaji na Kitajskem, marec 2012 

"Čestitke za profesionalno organiziran dogodek. Človek se v okviru takih dogodkov veliko novega  nauči."

Maja Požar Andrejašič, REC d.o.o.

  


Izhodna gospodarska delegacija v Oman,
 februar 2012 

"Tovrstne gospodarske delegacije so izjemno koristne, saj je moč pridobiti relevantne informacije iz "prve roke" in si tako ustvariti dobre  temelje za morebitne nadaljnje aktivnosti na tem trgu. Pridobljeni direktni kontakti so odlična priložnost za pridobitev dodatnih podrobnejših informacij ter uskladitev osnovnih zahtev in pričakovanj med morebitnimi novimi poslovnimi partnerji. Takšne delegacije so odlična priložnost tudi za povezovanje med slovenskimi podjetji, zato jih kaže organizirati tudi v bodoče."

mag. Boštjan Korošec, TALUM d.d., Kidričevo

  


Izhodna gospodarska delegacija v Jordanijo, december 2011 

"Vtisi so zelo pozitivni, več konkretnih b2b razgovorov v enem dnevu kot v 10 letih. Velika čestitka vsem zaposlenim na JAPTI-ju. Hvala, hvala, hvala."

Mića Vulović, Activa inženiring, d.o.o.
 
  


Gospodarska delegacija ob obisku predsednika dr. Danila Turka  v Litvi, marec 2010

"Zahvaljujemo se vam za odlično organizacijo gospodarske delegacije in sodelovanje ob obisku v Latviji. Stiki, ki smo jih vzpostavili tudi z vašo pomočjo, nam bodo v pomoč pri širitvi poslovanja".

Čedo Jakovljević, Infotehna Skupina d.o.o.