24 slovenskih podjetij pod okriljem SPIRIT Slovenija na 57. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov v Beogradu

ponedeljek, 13. maj 2013

Na 57. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov se  med  13. in 17. majem 2013 pod okriljem Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija predstavlja 24 slovenskih podjetij. Beograjski sejem velja za najpomembnejši gospodarski in tehnološki dogodek v Srbiji in jugovzhodni Evropi, ki ima velik vpliv na prihodnji razvoj industrije v državi in regiji.
 

57. Mednarodni sejem tehnike in tehničnih dosežkov je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja: elektroenergetike, elektronike, razsvetljave, telekomunikacij, opreme za ogrevanje in hlajenje, klimatizacije, procesne tehnike, varjenja, računalništva, logistike in transporta, inovacij in novih tehnologij. V letu 2012 se je na sejmu predstavilo 630 razstavljavcev, od tega skoraj 200 iz tujine, obiskalo pa ga je več kot 25.000 obiskovalcev.
Več informacij o  57. Mednarodnem sejmu tehnike in tehničnih dosežkov.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je februarja letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na omenjenem sejmu. Tako se na skupnem razstavnem prostoru na 415 m2 pod okriljem agencije predstavilja 24 slovenskih podjetij.

Sicer pa so se v petek, 10. maja 2013, v turškem Istanbulu zaprla vrata tridnevnega mednarodnega sejma obrambne industrije IDEF, na katerem se je pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavljalo tudi šest slovenskih podjetij. In sicer Arex, d. o. o., DAT-CON, d. o. o., EM. Tronic, d. o. o., Le –Tehnika, d. o. o., GIZ  - GOIS Grozd obrambne industrije Slovenije in Ministrstvo za obrambo RS. Sejem IDEF je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja varnosti in obrambe in se odvija vsaki dve leti. Letos se je na sejmu na 35.000 m2 razstavnih površin predstavilo skoraj 800 razstavljavcev iz 49 držav, obiskalo pa ga je preko 55.000 obiskovalcev iz 98 držav.
 
SPIRIT Slovenija v mesecu maju pripravlja še 2 skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini, in sicer na Sejmu avtomobilske industrije Automotive Engineering Exposition, ki bo med 22. in 24. majem 2013 v Jokohami na Japonskem in na sejmu blagovnih znamk in potrošnega blaga PLMA's World of Private Label, ki bo med 28. in 29. majem 2013 v Amsterdamu na Nizozemskem. Sicer pa je v letošnjem letu v načrtu 17 skupinskih predstavitev na mednarodnih sejmih v tujini.