24. Svetovni naftni kongres: priložnost za energetska in naftna podjetja

petek, 12. maj 2023
 
 

 

Svetovni naftni kongres je kot najvišje srečanje na področju energetike na svetu najpomembnejša platforma za združevanje energetske industrije

 
Kongres, ki od leta 1933 tradicionalno poteka na vsake 3 leta v drugi državi gostiteljici, pokriva vse vidike energetike, od tehnološkega napredka do vloge zemeljskega plina in obnovljivih virov ter upravljanje panoge in njenih družbenih, gospodarskih in okolijskih vplivov. Kongres združuje vodilne deležnike v panogi, oblikovalce politik, vladne in nevladne organizacije ter inovatorje z vsega sveta, s ciljem opredelitve realistične in izvedljive poti do ničelne neto prihodnosti.
 
 
24. Svetovni naftni kongres, ki bo letos potekal v Calgaryju v Kanadi od 17. do 21. septembra 2023, bo pomemben most med tradicionalnim energetskim sektorjem in ogljično nevtralnejšo industrijo v prihodnjih letih. S poudarkom na temi »Energetski prehod: pot do ničelne vrednosti« je ta kongres edinstvena priložnost za evropska energetska in naftna podjetja, da predstavijo svoje prispevke k energetskemu prehodu in se povežejo s ključnimi akterji v panogi.
 
Dogodek bo gostil več kot 5000 delegatov, vključno z direktorji velikih energetskih podjetij, oblikovalci politik in strokovnjaki iz industrije iz več kot 100 držav. Seznam potrjenih govornikov za strateški program vključuje Hon. Jonathon Wilkinson, kanadskega ministra za naravne vire, generalnega sekretarja OPECa, izvršne direktorje večjih energetskih podjetij, kot so Exxon Mobil, Repsol, Saudi Aramco in Suncor, ter mnoge druge. Ta dogodek bo udeležencem dal priložnost prisluhniti ključnim akterjem v panogi in pridobiti dragocen vpogled v najnovejše trende, inovacije in izzive v energetskem sektorju.
 
Carbon Tech Expo, del Svetovnega naftnega kongresa, je priložnost za energetska in naftna podjetja, da predstavijo svoj tehnološki napredek in promovirajo svojo blagovno znamko globalnemu občinstvu. Razstava bo zajemala različne teme, povezane z zajemanjem, uporabo in shranjevanjem ogljika, zmanjšanjem emisij metana, vodikom ter sodelovanjem in inovacijami v ekosistemu čiste tehnologije. Ta program bo zagotovil platformo za mala in srednje velika kanadska čista tehnološka podjetja, ki želijo sodelovati na kongresu, udeleženci pa bodo lahko raziskali potencialna partnerstva in pritegnili vlagatelje. 
 
 
Poleg strateškega programa in povezanega dogodka Carbon Tech Expo bo imel Svetovni naftni kongres več ključnih dogodkov, vključno z ministrskimi okroglimi mizami, plenarnimi/strateškimi zasedanji, podelitvijo nagrade Dewhurst, ministrskim sprejemom, kulturnim programom, dvostranskimi srečanji in zaključno slovesnostjo. Ti dogodki bodo udeležencem ponudili veliko priložnosti za mreženje in vzpostavitev odnosov s ključnimi akterji v energetski industriji.
 
Svetovni naftni kongres je priložnost za energetska in naftna podjetja, da ostanejo v ospredju energetskega prehoda in prispevajo k oblikovanju prihodnosti industrije. Z udeležbo na tem kongresu bodo pridobili dragocene vpoglede, predstavili svoj tehnološki napredek in se povezali s ključnimi akterji v panogi. 
 
Spletna stranwww.wpcenergy.org
 

Kontakt za slovenska podjetja:

Michelle Tetreault
VIP/Protocol
tel.: +1 403 519 8651

 
Pripravil: Simon Pribac

Kanadsko slovenska gospodarska zbornica
e-naslov: info@canslo.com
 
 

Preberite tudi: