51. Varaždinski baročni večeri, 17.-29. september 2021

četrtek, 09. september 2021

Republika Slovenija je država partnerica na letošnjem festivalu 51. Varaždinskih baročnih večerih. Festival bo potekal med 17. in 29. septembrom 2021. Gre za najpomembnejši glasbeno-scenski dogodek v osrednji Hrvaški. Festival je bil ustanovljen leta 1971 in sodi med najpomembnejše specializirane festivale stare glasbe na svetu.

Varaždinski baročni večeri so pod stalnim pokroviteljstvom predsednika Republike Hrvaške, Ministrstvo za kulturo Republike Hrvaške pa je festivalu pred 20 leti dodelilo status državnega pomena. Do sedaj so se kot partnerice zvrstile Nemčija, Češka, Poljska, Slovaška, Izrael, Avstrija, Ruska federacija, Italija, Francija, Španija, Madžarska, Japonska in Švedska. 

V okviru partnerstva so pretekle države partnerice festivala poleg bogate udeležbe v programu festivala in finančnih sredstev prispevale tudi udeležbo podjetij, ki prihajajo iz države partnerice, s sodelovanjem v okviru promocije podjetij in izdelkov (prehrambni izdelki, voda za gostujoče glasbenika, kulinarika, vina, …). Zato vabimo slovenska podjetja, da se odzovejo vabilu in aktivno sodelujejo pri promociji Slovenije na 51. Varaždinskih baročnih večerih.

Za dodatne informacije in sodelovanje v okviru festivala se lahko obrnete na:
Matka Topića, intendanta festivala
E: matko@vbv.hr
M: +385 99 280 14 31
"Varaždinske barokne večeri"
A. Cesarca 1, 42 000 Varazdin, Croatia
T./F.: +385 42 212 907

Interesenti se lahko za dodatne informacije obrnejo tudi na ekonomskega svetovalca
na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu 
Bernarda Šrajnerja
E: bernard.srajner@gov.si

Vabilo (pdf)