9. Dan gospodarske diplomacije na 52. MOS, Celje, 13. september 2019

četrtek, 05. september 2019

V okviru 52. MOS bo v petek, 13. septembra 2019, potekal 9. Dan slovenske gospodarske diplomacije. Dogodek se bo pričel ob 12.00 uri v prostorih Celjskega sejma (Mala kongresna dvorana, 1. nadstropje Upravne stavbe).   

V okviru dogodka bodo predstavljene aktivnosti gospodarske diplomacije v prihodnjem obdobju. Dogodek je namenjen predstavnikom slovenskih podjetij ter veleposlanikom in ekonomskim svetovalcem tujih držav akreditiranim v RS. Začel se bo z nagovorom članice Upravnega odbora Celjskega sejma Nine Ermenc Pangerl, nagovorom podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve RS dr. Mira Cerarja ter nagovorom ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo RS Zdravka Počivalška. Na dogodku bodo svoje aktivnosti in instrumente predstavili tudi nekateri akterji, ki skupaj z gospodarsko diplomacijo predstavljajo podporno okolje slovenskim podjetjem pri njihovi internacionalizaciji to so GZS, javna agencija SPIRIT Slovenija ter Slovenski podjetniški sklad.

Podroben program dogodka (pdf)

Za potrditev vaše udeležbe bi prosili do ponedeljka, 9. septembra 2019, na e-naslov: gospodarska-diplomacija.mzz@gov.si.

Vljudno vabljeni.