AD Plastik sklenil nove posle v Rusiji v vrednosti 60,7 milijona EUR

ponedeljek, 22. junij 2020

Skupina AD Plastik je sklenila nov posel s podjetjem AvtoVAZ v skupni vrednosti 57,7 milijona EUR za nov model vozil Lada Niva.
  
Vozilo, ki je že vrsto let prisotno na ruskem trgu, bodo proizvajali v tovarni AvtoVAZ v Togliattiju, in bo v primerjavi z modelom, ki je na trgu že več kot sedemnajst let, doživel popolno prenovo. AD Plastik Togliatti bo za Lada Nivo izdelal različne zunanje sestavne dele, kot so sprednja in zadnja krila, ohišja kolesnih lokov, amortizerje, sprednje in zadnje ščitnike za blato ter stranske letve. AD Plastik Group se poleg proizvodnje ukvarja tudi z razvojem rešetk in zunanjih oblog stebričkov. Začetek serijske proizvodnje je predviden v prvem četrtletju leta 2023, predvideno trajanje projekta pa je deset let.Foto: AD Plastik

Istočasno je bila sklenjena tudi pogodba z Nissan Qashqai v vrednosti 3 milijonov EUR za proizvodnjo sprednjih blatnikov. Začetek serijske proizvodnje v AD Plastik Kaluga je predviden v zadnjem četrtletju leta 2022, projekt naj bi trajal šest let.
 
Vir: MarketLine News