Adidas v letu 2021 s 60 % izdelkov iz trajnostnih materialov

sreda, 06. januar 2021

Nemški proizvajalec športne opreme bo v letu 2021 kar 60 % svojih izdelkov naredil iz trajnostnih materialov.

Napoved proizvajalca pomeni uporabo recikliranega poliestra ter trajnostnega bombaža pri izdelavi športne opreme, kar je v skladu z njegovo trajnostno naravnano poslovno filozofijo. Leta 2020 so pri Adidasu kontinuirano investirali na področju odgovornega ravnanja do okolja,  pri čemer so vključili tudi svoje dobavitelje in tako vplivali na način delovanja celotnega sektorja. Skupaj z dobavitelji so napovedali okolijsko nevtralnost proizvodnje do leta 2050.

Njihovi cilji so prav tako usmerjeni v proizvodnjo iz izključno recikliranega poliestra do leta 2024. V ta namen sodelujejo z okoljevarstveno organizacijo Parley for the Oceans, ki jim bo omogočila dobavo odpadne plastike z obalnih področij za izdelavo kar 17 mio parov obuval v letu 2021. Adidas povečuje tudi delež veganske proizvodnje in se odpoveduje uporabi krzna. V sodelovanju s partnerji razvija rastlinsko usnje, recikliran bombaž ter okolju prijazna tekaška obuvala.

Adidas je tako s svojimi zavezami za trajnostno delovanje svoj ogljični odtis od leta 2015 do danes zmanjšal za kar 50 %.

Vir: MarketLine News
Vir fotografije: www.adidas-group.com