Aeroflot računa na odprtje meja z državami EU še pred koncem leta

sreda, 16. september 2020


Upanje za letalske povezave med EU in Rusijo v bližnji prihodnosti ostaja, sporoča prvi mož največje ruske letalske družbe.

Aeroflot računa na odprtje meja z državami Evropske unije še pred koncem tega leta, je v pogovoru na televiziji Rossija 24 razkril šef letalske družbe Aeroflot Vitalij Saveljev, ki je izrazil mnenje, da je na to vsekakor mogoče računati še letos. Ob tem je povedal, da sedaj poleg ruske agencije za zračni promet Rosaviacija pogajanja na to temo opravlja tudi sam Aeroflot.

Saveljev je ob tem komentiral, da Rusija izvaja zelo veliko testiranj na novi koronavirus, medtem ko mnoge države teste izvajajo zgolj v primeru pojava simptomov, kar vpliva na prikaz kazalnikov, po katerih se ocenjuje situacija v posamezni državi – več testov, več odkritih primerov. Mnoge države EU tako Rusiji trenutno ne odprejo vrat, vendar po drugi strani Evropska unija enkrat na dva tedna ponovno preuči situacijo v zvezi z Rusijo in tako obstaja upanje, da bi se povezave vendarle odprle.

Ruske oblasti so mednarodne redne in čarterske polete začasno ustavile 27. marca zaradi pandemije novega koronavirusa, od takrat pa je Rosaviacija redno podaljševala prepoved.

Ruski premier Mihail Mišustin je s 1. avgustom v omejenem obsegu obnovil letalski promet z Veliko Britanijo, Turčijo in Tanzanijo.

Vir: www.vedomosti.ru

Pripravila:
mag. Anastasia Putkina
Direktorica Rusko-slovenskega poslovnega Kluba Togliatti
E: putkina.anastasia@mail.ru