Ali je Rusija privlačna za tuje vlagatelje?

ponedeljek, 02. november 2020


Potencial investicijske privlačnosti Rusije je ogromen, pravijo strokovnjaki, vendar za resne investicije še vedno obstaja ogromno ovir. Ne glede na to pa to ni prestrašilo tujih investitorjev.

Možnosti za dolgoročne investicijo v Rusijo so. Predvsem so odvisne od področja investicij. H ključnim sektorjem, ki so danes perspektivni za pridobitev tujih vlaganj, strokovnjaki štejejo naftno-energetski sektor, farmacevtsko in kemijsko industrijo, biotehnologijo, IKT tehnologije, transportno strojegradnjo, kmetijsko industrijo, razvoj, proizvodnjo hrane. Zadnja ima dobre možnosti povečanja proizvodnje s podaljšanjem procesa zamenjave uvoženih proizvodov.

Tveganja in perspektive
Skupaj s tem, ne glede na ogromno polje dejavnosti, so strokovnjaki enotni, da za vlagatelje v Rusiji obstajajo pomembna tveganja: pomanjkljiva zakonodaja, ne dovolj razvit sistem kreditiranja, nizka stopnja konkurenčnosti v nekaterih sektorjih, pomanjkanje kvalificiranih kadrov, odsotnost gospodarske stabilnosti. Vlagatelji poudarjajo tudi nujnost povečanja transparentnosti u poslovanju in znižanju koruptivnih in administrativnih dejavnikov gospodarstva.

Več informacij: iz.ru/1031869/2020-07-06/rossiia-voshla-v-top-10-privlekatelnykh-dlia-investorov-stran-evropy 

Pripravil:
Vladimir Putkin
direktor "RSB CLUB MSK" D.O.O.
E: vvptlt@list.ru
W: atise.ru/moscow