All-Energy in Dcarbonise, Glasgow, 15. - 16. maj 2024

četrtek, 11. januar 2024


15. in 16. maja 2024 bo v Glasgowu potekal največji britanski sejem na področju obnovljivih virov energije - All-Energy. Dogodek bo potekal sočasno s sejmom Dcarbonise, ki je namenjen predstavitvi rešitev na področju dekarbonizacije ogrevanja, gradnje in transporta.

V letu 2023 je sejem gostil 250 razstavljavcev iz 15 držav. V konferenčnem delu je sodelovalo 600 razpravljavcev. Na sejmu so bile lani med drugim z lastnimi paviljoni prisotne Danska, Italija, Republika Koreja, belgijska regija Flandrija in Severna Irska.

S strani večjih evropskih podjetij sta bila prisotna nemški Siemens in francoski EDF. Flandrija se je na sejmu promovirala kot druga v Evropi po solarni energiji na prebivalca (612 W) in z največjo mrežo cevovodov za vodik (613 km) v EU. 

V konferenčnem delu so potekale strokovne razprave o bioenergiji v povezavi z biomaso, energijo iz odpadkov ter biogoriva, dekarbonizacija mest, transporta in dobavnih verig, energetska tranzicija v ogrevanju. Potekale so ločene tematske razprave o morskih obnovljivih virih energije, vetrnih elektrarnah na morju, solarni in geotermalni energiji, tranziciji vodika ter hranjenju energije. 

Več informacij: www.all-energy.co.uk

Pripravila:

Jana Bajec Povše 
Veleposlaništvo Republike Slovenije v Londonu
e-naslov: Jana.Bajec-Povse@gov.si


 

Preberite tudi:


Zakaj na sejme v tujino?

Globalni trendi na področju zelene tehnologijeZa informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: