Amazon: 3000 novih zaposlitev v Bostonu

četrtek, 04. februar 2021

V letu 2020 smo večkrat posredovali informacijo o zaposlovanju v podjetjih, ki poslujejo na področju spletne trgovine. In tukaj je podjetje Amazon vsekakor vodilno v vseh pogledih.

Covid-19 je v 2020 močno prizadel gospodarstva po celem svetu in s tem posledično povzročil velike stopnje brezposelnosti, nekatere gospodarske panoge pa vseeno beležijo veliko rast v prodaji in zaposlovanju. Podjetje Amazon, ki je v letu 2020 zabeležilo rekordno poslovanje in zaposlovanje, bo v 2021 k številu zaposlenih že v začetku leta dodalo še 3000 novih zaposlitev. Tokrat v mestu Boston.

Spletni velikan širi ekipe za razvoj tehnologije in programske opreme, ki delujejo na produktih kot Alexa, ali servisih kot Amazon Web Services, Amazon Robotics in Amazon Pharmacy. Po Walmartu je Amazon največji delodajalec v ZDA in samo v ZDA zaposluje več kot 800.000 ljudi. Podjetje je v zadnjih 12 mesecih doživelo "neprimerljivo rast", pravi The Wall Street Journal, saj je leta 2020 zaposlilo več kot 400.000 zaposlenih. In ima sedaj po celem svetu več kot 1,1 milijona zaposlenih.

A projekt v Bostonu je samo začetek njihove ekspanzije v letu 2021. Ker računajo, da pandemija še ni pri koncu se omenjajo tudi podobni projekti z odpiranjem glavnih pisarn in zaposlovanja novih velikih številk zaposlenih tudi v mestih kot so San Diego in Dallas. Po neuspelem projektu v New Yorku in omenjani 3 milijardni davčni spodbudi s strani države je vodstvo podjetja Amazon sporočilo, da je vedno njihov namen zaposlovanje lokalne delovne sile in da v bodoče ne bodo prejeli nobenih državnih finančnih spodbud.

Več na www.wsj.com, ki je eden od virov informacij, ki jih Slovenian American Business Association iz Clevelanda uporablja za sledenje razvoja gospodarstva v ZDA in s tem možnosti informiranja slovenskih podjetij.

Pripravil:
Jurček Žmauc
Slovenian American Business Association
E: jurcek.zmauc@sloaba.com