American Battery Metals zaključuje naročila za opremo za svojo tovarno za recikliranje litij-ionskih baterij

petek, 21. avgust 2020

Ameriško podjetje American Battery Metals Corporation (ABML) za napredno pridobivanje in tehnologijo za recikliranje litij-ionskih baterij je sporočilo, da je zaključilo z začetnimi naročili opreme za svoj prvi obrat, namenjen recikliranju kovin litij-ionskih baterij.

Glavni tehnološki direktor v podjetju, Ryan Melsert, je potrdil, da so zaključili z naročili opreme in da pričakujejo, da bo procesna oprema dobavljena v prihodnjih 4-6 mesecih. Vzporedno potekajo tudi prizadevanja za sklenitev dogovora o zavarovanem zemljišču do 15. septembra in za izgradnjo prve faze proizvodnega obrata, kamor bodo v prihodnjih 4-6 mesecih namestili opremo. Na ta način želi podjetje v minimalnem času in z minimalnimi stroški omogočiti prvi start-up za takšen prvovrsten integriran proces.

Podjetje American Battery Metals Corporation je razvilo sistem za recikliranje litij-ionskih baterij, sestavljen iz dveh faz obdelave. Prva faza omogoča dovajanje materiala že izrabljenih baterij in odpadkov, ki nastanejo pri proizvodnji baterij, ter hitro razstavljanje in ločevanje teh surovin na vmesne izdelke. Sprva bodo ti vmesni proizvodi z namenom dobičkonosnega poslovanja prodani neposredno na trgih sekundarne predelave, v drugi fazi pa bodo uvedeni nadaljnje operacije z dodano vrednostjo za povečanje marže. Ti vmesni izdelki bodo nadgrajeni v razred kovinskih surovin za baterije za prodajo nazaj v dobavno verigo baterij z veliko energijsko gostoto.

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju energetike