Audi bo do leta 2023 investiral 14 mlrd EUR v električno mobilnost, digitalizacijo in avtonomno vožnjo

sreda, 12. december 2018

AUDI je napovedal, da namerava v naslednjih petih letih investirati 14 mlrd EUR v prihodnost avtomobilske industrije, kamor spadajo električna mobilnost, digitalizacija in avtonomna vožnja. Skupni predvideni odhodki družbe v naslednjih petih letih znašajo 40 mlrd EUR. Družba ima v načrtu številne ukrepe za prestrukturiranje, od katerih so nekateri že realizirani in bodo posledično povečali prihodke družbe za 1 mlrd EUR že v letu 2018, do leta 2022 pa za skupno 10 mlrd EUR. Družba ima v načrtu tudi investicije v nepremičnine, stroje in opremo, povečala pa bo tudi izdatke za raziskave in razvoj.

Svoje prvo električno SUV vozilo Audi E-tron bo družba na trg lansirala že v začetku leta 2019, do konca leta 2025 pa bo pod blagovno znamko Audi trgu ponudila približno 20 različnih modelov električnih avtomobilov. Tako bo lahko Audi konkuriral Tesli, ki je napredoval pri izdelavi avtomobila nižjega cenovnega razreda Model 3, saj je družba že poročala o proizvodnji 1.000 teh vozil na dan.

AUDI AG je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev avtomobilov. Poleg modelov Audi in Lamborghini družba prodaja tudi vozila Bentley, SEAT, Škoda in Volkswagen. Svoje proizvodne enote ima v Nemčiji, na Madžarskem, v Belgiji, na Kitajskem, v Braziliji, Indiji, Indoneziji, Rusiji, na Slovaškem in v Španiji. Družba deluje na dveh segmentih; v segmentu proizvodnje avtomobilov ter v segmentu proizvodnje motornih koles. Družba je bila ustanovljena leta 1884 in ima sedež v Ingolstadtu v Nemčiji. V letu 2017 je ustvarila 60,12 mlrd EUR prihodkov in je zaposlovala 91.231 delavcev.

Vir: The Daily Telegraph

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije