Aurus predstavil električni motocikel Merlon

torek, 12. julij 2022
 

Glavni namen motocikla je spremljanje povorke ruskih državnikov in diplomatov


Pilotna serija motociklov Aurus Merlon je zaključena in trenutno prehaja skozi ves cikel testiranj, je bilo objavljeno na stojnici Centralnega znanstveno-raziskovalnega avtomobilskega in avto-moto inštituta (NAMI) na mednarodni industrijski razstavi "Innoprom" v Jekaterinburgu.

Spremljevalni motocikel ima že "dokončan zunanji dizajn". Poleg tega so opredeljeni njegovi ključni parametri v smislu tehnologije, delov in ergonomije. Dvokolesni "Aurus" se lahko pojavi na cestah leta 2022 ali 2023.

Elektromotor motocikla ima potrjeno moč 140 kilovatov oziroma 190 konjskih moči. Aurus Merlon z mesta do 100 km/h pospeši v 3,7 sekunde, njegova največja hitrost pa je okoli 200 km/h. Brez polnjenja baterije lahko prevozi 200 kilometrov. Konstruktorji napovedujejo, da bo motocikel deloval tudi pri temperaturah pod ničlo, tudi do -25 stopinj Celzija.

Glavna naloga novega motocikla bo spremstvo avtomobilov visokih uradnikov, v seriji pa bodo tudi različice težkih motociklov za druge naloge, med drugim za potrebe MNZ in Ministrstva za izredne razmere (MČS), pa tudi civilna različica, ki bo v prosti prodaji.

Vir: motor.ru

Pripravil:
"RSB CLUB MSK" D.O.O. 

 

Preberite tudi:

Globalni trendi na področju transporta