Biotehnologija je med prednostnimi nalogami ruske nacionalne standardizacije

sreda, 24. oktober 2018

11. oktobra 2018, na dan pred svetovnim dnem standardizacije, je v Kijevu v Rusiji potekala konferenca za standardizacijo in meroslovje, ki jo je organiziralo Ministrstvo za industrijsko politiko regije Kirov. Glavna tema je bila, kako okrepiti vlogo standardizacije in meroslovja pri razvoju biotehnologije in zagotavljanju kakovosti pri biofarmacevtski proizvodnji.

Strategija socialno-ekonomskega razvoja regije Kirov do leta 2020 kot prednostna področja opredeljuje biotehnologijo in biofarmacevtiko. Te prednostne naloge se izvajajo v nacionalni standardizaciji. Razvoj in izvajanje novih standardov v podjetjih bo omogočilo reševanje problemov uvoza nadomestkov ter ustvarjanje inovativnih izdelkov za izvoz, hkrati pa bo podpiralo razvoj domačega trga. Naloga nacionalnega certifikacijskega sistema je predstaviti prakso uporabe standardizacijskih dokumentov za podjetja v regiji in testiranje izdelkov za kakovost.

Dogodka so se udeležili številni predstavniki znanstvenih organizacij in podjetij iz Rusije, vključno z industrijskim grozdom na področju biotehnologije v regiji Kirov. Konferenca je potekala v sodelovanju z največjim svetovnim proizvajalcem tehtnic, filtracije in biotehnološke opreme, Sartorius. To podjetje razvija integrirane rešitve za biotehnologijo, ki temeljijo na uvajanju naprednih znanstvenih dosežkov v laboratorijskih in industrijskih praksah. Na srečanju so bile na ogled napredne tehnologije in oprema za biotehnološka podjetja, laboratorije v zdravstvenih ustanovah, ter v prehrambni in predelovalni industriji.

Državni regionalni center za standardizacijo, meroslovje in preizkušanje v regiji Kirov (FBU Kirovsky TsSM) je eden najstarejših centrov za standardizacijo in meroslovje v Rusiji. Center že več kot 90 let uspešno izvaja državne naloge na področju zagotavljanja enotnosti meritev, izboljšanja kakovosti izdelkov in storitev, standardizacije, testiranja in certificiranja izdelkov, sistemov vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in upravljanja varnosti hrane.

Vir: Mena Report

Več informacij o globalnih trendih na področju kemične industrije