Bosch v sodelovanju z mestom Peachtree Corners razvija tehnologijo video senzorjev prometa

ponedeljek, 14. september 2020

Mesto Peachtree Corners v ameriški zvezni državi Georgia je s podjetjem Bosch Building Technologies sodelovalo pri testiranju, predstavitvi in razvoju »tehnologije video-kot-senzor« za upravljanje in analizo prometa v regiji.

Boscheva nova tehnologija je bila zasnovana za analizo v resničnem času avtonomnih avtobusov in tele e-skirojev skupaj z običajnimi vozniki in vozili.

Župan mesta Peachtree Corners, Brian Johnson, je dejal: »Naš živi laboratorij, ki podpira 5G, bo Boschu nudil možnost, da preizkusi meje svoje tehnologije v resničnem okolju, kar je skoraj nemogoče izvesti v zaprtem laboratoriju, istočasno pa bo prispeval k izboljšavi celotnega mestnega delovanja in življenja naših prebivalcev.« Bosch pa bo svojim strankam ponudil predstavitev tehnologije v živo, v dejanskem mestu in ne samo idejno.

Boscheva nova tehnologija ustvarja nov vpogled v načrtovanje prometa za »mestne ulice prihodnosti«. Kamere bodo z IoT tehnologijami integrirane v okolje z resničnimi prebivalci in z njimi povezano mestno infrastrukturo. V okviru novega partnerstva želi mesto Peachtree Corners še bolj okrepiti svoj položaj kot testno prizorišče za avtonomno mobilnost in tehnologije pametnega mesta.

Partnerstvo z mestom Peachtree Cornersu predstavlja tudi priložnost, da podjetje dokaže svoje računalniške sposobnosti prek integracije s povezanimi križišči laboratorija Curiosity Lab.

Boschev vodja poslovnega razvoja Lewis Stallworth je dejal: »Boscheva tehnologija video senzorjev pomaga urbanističnim načrtovalcem, da sprejemajo utemeljene odločitve glede upravljanja prometa na podlagi podatkov v resničnem času o dogodkih na križiščih in okoli njih. Sodelovanje z mestom Peachtree Corners in Curiosity Lab daje Boschu priložnost, da predstavi in preizkusi svojo inteligentno video analitiko z možnostmi strojnega učenja na cestišču prihodnosti s povezanimi križišči, avtonomnimi vozili, avtonomnimi skiroji in avtonomno dostavo paketov - vse v resničnem okolju.«

Vir: MarketLine News

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT

Več informacij o globalnih trendih na področju transporta in logistike