Bridgstone bo v proizvodnjo v Poznanu investiral 163 mio EUR.

sreda, 08. avgust 2018
Japonski proizvajalec pnevmatik Bridgestone Corporation bo v svojo tovarno v mestu Poznan na Poljskem investiral 163 mio EUR.

Investicija bo namenjena novim tehnološkim rešitvam, modernizaciji obstoječih proizvodnih linij in optimizaciji proizvodnje. Omogočala bo povečanje obsega dnevne proizvodnje pnevmatik s sedanjih 31.000 na več kot 40.000 kosov. Družba bo razširila tako površino kot obseg proizvodnje. Posodobili bodo trenutne proizvodne linije in postopke. Nove tehnologije bodo omogočile proizvodnjo pnevmatik nove generacije.
 
Tovarna trenutno zaposluje več kot 1.900 delavcev. Zgrajena je bila pred 20 leti, vanjo pa je Bridgstone do sedaj vložil že 468 mio EUR. Tovarna se razprostira na približno 26 ha površine in proizvaja pnevmatike, ki jih izvažajo v več kot 40 držav po vsem svetu .
 
Bridgestone Corporation se ukvarja s proizvodnjo in prodajo izdelkov iz gume ter pnevmatik za osebna vozila, tovornjake, avtobuse, motorna kolesa, gradbena in rudarska vozila, letala in industrijske stroje. Poleg tega podjetje izdeluje transportne trakove, hidravlične cevi, pomične odbojnike, opremo za golf, gumijaste steze, seizmične izolatorje, elektromaterial, keramične in avtomobilske komponente ter materiale za kolesa. Podjetje deluje predvsem v Aziji, Evropi in Ameriki. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1931 in ima sedež v Tokiu, na Japonskem. Bridgestone ima 180 proizvodnih obratov na Japonskem, v Ameriki, Aziji, Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in v Rusiji. Skupina ima tudi pet tehničnih centrov. Svoje izdelke prodaja v več kot 150 državah po vsem svetu. V letu 2017 je skupina ustvarila 3.643,43 mlrd JPY (28,2 mlrd EUR) prihodkov, 2,3 mlrd EUR dobička, ter je zaposlovala 142.669 delavcev.
 
 
Vir: Polish News Bullet

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije