Delavnica: Nemški forum, Ljubljana, 22. maj 2014

torek, 20. maj 2014

Ste pred dilemo kako vstopiti na nemški trg in pričeti s prodajo svojih storitev ali izdelkov v državi z več kot 80 milijoni potencialnih strank? Na Slovensko-nemški gospodarski zbornici imamo recept za vas.
 
Nemčija je v preteklem letu kot edina evropska država uspela znižati stopnjo svoje zadolženosti. Tudi obeti so dobri, saj je v prvem kvartalu BDP v Nemčiji zrasel za 0,7 odstotne točke. Vse to govori v prid dejstvu, da je nemški trg z več kot 80 milijoni prebivalcev lahko odličen cilj za širitev poslovanja. Vstop na nemški trg ni težaven, a kljub temu obstajajo predpisi in morebitna tveganja, ki se jim je potrebno izogniti. Pri tem vam v Slovensko-nemški zbornici lahko priskočimo na pomoč. Prav za vas smo namreč pripravili delavnico Nemški forum, kjer vam bodo strokovnjaki s posameznih področij predstavili potrebne postopke in vam dali nasvet ali dva o tem kako se izogniti morebitnim nevšečnostim.
 
Delavnica Nemški forum bo v četrtek 22. maja 2014 v Hotelu Mons, kjer boste izvedeli več o postopkih ustanovitve podjetja ali podružnice, financiranju in zavarovalnih rešitvah, upravljanju s tveganji v tujini ter spoznali primer dobre prakse.
 
Ne zamudite priložnosti za pogovor z izkušenimi strokovnjaki z večletnimi izkušnjami o vstopanju na nemški trg in se prijavite na delavnico.

 

Vsebina:

  • Pravni okvirji poslovanja na nemškem trgu
  • Kako lahko podjetjem pri vstopu pomaga Slovensko-nemška gospodarska zbornica in Germany Trade & Invest (nemška institucija za privabljanje investicij)
  • Kako v Nemčiji poiskati poslovnega partnerja?
  • Kako do prvih strank v Nemčiji?
  • Stanje na nemškem trgu
     

Kotizacija:
Za člane Slovensko-nemške gospodarske zbornice 90 €
Za nečlane: 160 €
Za podjetja objavljena v brošuri Lieferantenverzeichnis Slowenien: 110 €

 

Delavnica bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku.


Program in prijava.
 

Dodatne informacije:
Karin Črepinko, E: karin.crepinko@ahkslo.si; T: 01 252 88 70.