Delegacija 15 slovenskih podjetij na poslovnem srečanju Forum Agenti 2014 v Milanu

četrtek, 27. november 2014

Na razstavišču MiCo (Milano Congressi) se 28.11.2014 začenja srečanje italijanskih in tujih podjetij Forum Agenti 2014, ki iščejo možnosti za širitev svojega poslovanja na trge Italije in nekaterih drugih evropskih držav. V okviru dvodnevnega poslovnega dogodka bodo potekala individualna srečanja približno 400 sodelujočih podjetij z več kot 7.000 italijanskimi agenti in zastopniki iz cele države. Tokratnega foruma se bodo udeležili tudi agenti in posredniki iz Španije, Francije, Češke in Slovenije.

 

Z dogodki, ki jih pod imenom FORUM AGENTI skupaj organizirajo različna italijanska združenja agentov in zastopnikov so slovenska podjetja zelo zadovoljna, saj so se izkazala kot dobro izhodišče za vstop italijanskih in drugih tujih podjetij na področje celotne Italije in na trge drugih držav, saj na njih podjetja dobijo veliko število dobrih neposrednih kontaktov, ki lahko vodijo do konkretnih poslov. Slovenska podjetja se tovrstnih dogodkov udeležujejo že četrtič, lani sta bila izvedena dogodka v Rimu in Milanu; letos marca pa v Neaplju.

 

Slovensko gospodarsko delegacijo tokrat sestavljajo predstavniki naslednjih 15 slovenskih podjetij: BENEDICT, d. o. o. (Prehrambni izdelki iz čokolade), BIAL, d. o. o. (cevni radiatorji), DRM, d. o. o. (LED svetila), FINAKOS, d. o. o. (proizvodnja sveč, reciklaža parafina in plastike, špedicija), GOSTOL GOPAN, d. o. o. (peči za proizvodnjo pekarskih izdelkov), IDentiks Card Systems, d. o. o. (izdelava in potisk kartic, kartična oprema, identifikacijski izdelki …), M&M Intercom, d. o. o. (strojni elementi in strojno vzdrževanje), Mlekarna CELEIA, d. o. o. (prehrambni mlečni izdelki), MONEL Pro, d. o. o. (komunikacijska oprema in omare za računalniške serverje), PALMIERI, d. o. o. (alkoholne pijače in oljčno olje), PREDILNICA LITIJA, d. o. o. (prediva in sukanci), RINZ ROS, d. o. o. (industrijsko oblikovanje, darilni program, uporabni predmeti), ROLETARSTVO BAYER, d. o. o. (gradbeno pohištvo – okna, vrata), SILVAPRODUKT, d. o. o. (naravni zaščitni premazi za les) in ZARJA ELEKTRONIKA, d. o. o. (tehnično varovanje objektov).

 

V okviru poslovnega dogodka bo na sejmišču organizirana tudi predstavitev slovenskega gospodarstva in vseh sodelujočih podjetij, srečanja z agenti in zastopniki pa bodo potekala v okviru slovenskega skupnega nastopa, kjer bo imelo vsako prijavljeno podjetje svoj prostor za individualne sestanke ter predstavitev manjših izdelkov in predstavitvenih materialov.

 

Udeležbo slovenskih podjetij na Forum Agenti Milano skupaj organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije, Veleposlaništvo RS v Rimu in Slovenska trgovinska pisarna iz Milana.