Digitalni beograjski ekonomski forum 23. in 24. novembra 2020

ponedeljek, 09. november 2020

Digitalni beograjski ekonomski forum bo potekal 23. in 24. novembra 2020, na njem pa bodo sodelovali komisar za širitev in sosedstvo Oliver Varhelji, predstavniki vlade Srbije, mednarodnih finančnih institucij in organizacij, tuji veleposlaniki in poslovneži, so danes sporočili organizatorji.

Napovedana je udeležba prvega podpredsednika srbske vlade in ministra za šolstvo Branka Ružiča, podpredsednice vlade in ministrice za rudarstvo in energetiko Zorane Mihajlović ter ministrov za kmetijstvo in trgovino Branislava Nedimovića in Tatjane Matić.

Po navedbah organizatorjev srbski gospodarski vrh, ki se je zdaj preimenoval v beograjski ekonomski forum, zaznamuje 20. obletnico. Vrh naj bi bil letni pregled srbskega političnega, gospodarskega in poslovnega razvoja, hkrati pa ponuja analizo vloge države v regiji in odlično platformo za komunikacijo med političnimi, gospodarskimi in poslovnimi voditelji v regiji jugovzhodne Evrope.

Teme letošnjega foruma, povezanega s Srbijo, so reforme v bančnem sektorju, novi nacionalni cilji po covidu-19 in po volitvah, boj proti revščini in neenakosti in brezposelnosti, pa tudi digitalna preobrazba srbskega gospodarstva in podjetij.

Razpravljali bodo tudi o temah, povezanih z regijo, kot so vpliv pandemije korona virusa, prednostne naloge novega portugalskega predsedstva Svetu EU, dejavniki stabilnosti v jugovzhodni Evropi, energetsko sodelovanje in izzivi ter vprašanja povezljivosti v jugovzhodni Evropi.

Več informacij o dogodku: https://belgradeforum.rs/.

Vir: Ekapija

Pripravila:
mag. Danijela Fišakov
Slovenski poslovni klub v Beogradu
E: danijela.fisakov@spk.rs