Družba Aspen Pharmacare Holdings prodaja segment otroške hrane francoskemu podjetju Lactalis SA.

sreda, 19. september 2018

Največja farmacevtska družba v Republiki Južni Afriki, Aspen Pharmacare Holdings Ltd., je 13. septembra napovedala, da bo francoski skupini Lactalis SA prodala svoj segment za otroško hrano. Vrednost prodaje znaša 740 mio EUR, zanjo pa se je družba Aspen odločila, da bi se lahko osredotočila na svojo osnovno farmacevtsko dejavnost.

Skupina Aspen, ki kotira na borzi v Johannesburgu, ima tri proizvodne lokacije; v Južni Afriki, v Novi Zelandiji in v Mehiki. Segment otroške hrane skupine Aspen je v prvih šestih mesecih leta 2018 ustvaril 172,2 mio EUR prihodkov in 29,6 mio EUR dobička.

Za francoski Lactalis nakup pomeni pospešitev razvoja podjetja na globalnem trgu živil, predvsem pa utrditev položaja na trgih Latinske Amerike, Afrike in Azijsko-pacifiške regije. Hkrati nakup pomeni tudi dopolnitev obstoječega programa izdelkov. Ambicija podjetja je zajeti vse kategorije mlečnih izdelkov na vseh trgih, kjer je podjetje prisotno.

Sredstva in intelektualna lastnina segmenta, kakor tudi zaposleni, bodo po prodaji prešli k novemu lastniku. A do konca prodajnega postopka je potrebno pridobiti še odobritve s strani zakonodajnih organov v Mehiki, Južni Afriki, na Novi Zelandiji in v Avstraliji ter končni podpis podjetij Aspen in Lactalis, vključno s sporazumi z regionalnimi hčerinskimi podjetji družbe Aspen. Obe podjetji pričakujeta, da se bo postopek prodaje zaključil v roku šestih mesecev.

Vir: Business Day

Več informacij o globalnih trendih na področju farmacije