Družba Thomas Cook bo v letu 2019 odprla 20 novih hotelov

sreda, 14. november 2018

Družba Thomas Cook, ki je ena od vodilnih svetovnih turističnih družb, je napovedala odprtje 20 novih hotelov lastnih blagovnih znamk do konca leta 2019, od tega 6 v Španiji, 4 v Grčiji in 3 v Turčiji.

Prvi sklop novih hotelov bo družba postavila na svojem največjem trgu, v Španiji, kjer bodo odprli hotele blagovnih znamk Casa Cook in Cook's Club. Družba Thomas Cook bo z novimi investicijami imela skupno 200 hotelov s približno 40.000 sobami, kar jo uvršča v eno izmed 40 največjih hotelskih skupin na svetu. Razširitev je del strategije družbe, ki si prizadeva za doseganje trajnostne rasti s skrbno usmerjenim portfelje lastnih blagovnih znamk, ki ponujajo večje zadovoljstvo strank, prinašajo več ponovitev pri gostih in dosegajo višje marže kot večina drugih hotelov.

Enega od prvih novih hotelov blagovne znamke Casa Cook bodo odprli na Ibizi poleti 2019. Prav tako bodo poleti 2019 odprli Casa Cook hotel v mestecu Chania na Kreti.

Na podlagi uspeha prvega hotela blagovne znamke Cook's Club na Kreti, namerava Thomas Cook odpreti še 10 novih, na Palma Beach, Majorci, v Turčiji, Grčiji, Italiji, Gambiji, Bolgariji in v Egiptu.

Največja blagovna znamka družbe Thomas Cooka so hoteli Sentido. V letu 2019 bodo zgradili še 6 novih, tako da bo skupno število hotelov te blagovne znamke znašalo 70.

Blagovna znamka SunConnect, ki je druga družinska hotelska znamka, bo v letu 2019 odprla 4 nove hotele, tako da jih bo skupno 20 po vsej Evropi in Severni Afriki.

Družba Thomas Cook Group Plc se ukvarja s storitvami za prosti čas. Njene blagovne znamke so Thomas Cook, Airtours, Neckermann, Condor, Ving, Direct Holidays in Sunquest. Podjetje je bilo ustanovljeno 19. junija 2007 in ima sedež v Londonu v Združenem kraljestvu. Konec leta 2017 je imela družba 21.940 zaposlenih, ustvarila pa je 1,2 mlrd EUR prihodkov.

Vir: Factiva

Več informacij o globalnih trendih na področju turizma