Električna vozila v Italiji: Občina Castellabate in Enel X skupaj za razvoj trajnostne mobilnosti

sreda, 22. avgust 2018
Italijanska občina Castellabate in podjetje Enel X si prizadevata za razvoj trajnostne mobilnosti in vzpostavitev turističnih poti brez emisij v regiji Campania. 9. avgusta 2018 so v mestu Cilento v Campaniji uradno odprli tri polnilne postaje za polnjenje električnih vozil, ki jih je Enel X, enota skupine Enel, razvil v sklopu razvoja svojih inovativnih izdelkov in digitalnih rešitev. Župan občine Castellabate, Costabile Spinelli in izvršni direktor skupine Enel, Francesco Starace, sta se udeležila slavnostnega dogodka ob otvoritvi polnilnice, ki se nahaja na trgu Piazza Lucia.

Pobuda je rezultat plodnega sodelovanja med Enelom in občino, ki je privedel do podpisa memoranduma o soglasju za namestitev treh novih polnilnih postaj na strateških točkah po mestu, opremljenih s posebnimi stojnicami za parkiranje in polnjenje električnih avtomobilov in motornih koles. Drugi dve polnilni postaji sta nameščeni na avtobusnem terminalu Borgo Castellabate in na trgu Piazza Punta dell'Inferno.

Castellabate je ena od 21 občin v regiji Campania, ki so z Enelom X že podpisale memorandum o soglasju za namestitev skupno več kot 140 polnilnih postaj. Prav tako že potekajo pogajanja z drugimi občinami v regiji in do konca leta 2018 naj bi Enel X v tej regiji namestil več kot 300 polnilnih postaj. Šest postaj je že nameščenih v pokrajini Salerno in so že odprte za stranke.

Enel X je napovedal svoj načrt postavitve infrastrukture za električna vozila v Italiji. Ta vključuje namestitev približno 7.000 polnilnih postaj do konca leta 2020, oziroma 14.000 do konca leta 2022. Program zagotavlja celovito pokritost v vseh italijanskih regijah in bo prispeval k rasti števila električnih in hibridnih vozil na italijanskih cestah. Za izpolnitev tega načrta mora Enel X skleniti sporazume z občinami, regijami, ustanovami in podjetji za namestitev polnilnih postaj na javnih ali zasebnih površinah, ki so dostopna javnosti. Do sedaj je s podjetjem Enel X že več kot 350 občin podpisalo memorandum o soglasju.
 
Vir: Mena Report
 

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije