ENRICH Brazilija: poziv za inovativne, digitalne rešitve na področjih turizma, zdravstva in trajnostnega razvoja v času epidemije covid-19

ponedeljek, 31. avgust 2020


Mreža evropskih in raziskovalnih središč v Braziliji ENRICH Brazilija je v odziv na epidemijo covid-19 v Braziliji objavila javni poziv za rešitve na nekatere izzive, ki jih v razmerah epidemije kot najtežje prepoznavajo neprofitne organizacije iz javnega in zasebnega sektorja v Braziliji.

Skozi t.i. Innovation Challenge ENRICH išče rešitve, ki bi tem organizacijam v času pandemije pomagale na treh področjih:

  • Naravni turizem in digitalizacija: Gre za projekt preobrazbe naravnega turizma v regiji Bonito v virtualno izkušnjo
  • Zdravstvo in digitalizacija: Razvoj informacijskega sistema, ki bi podpiral odločanje o upravljanju z bolniškimi posteljami  - gre za projekt zvezne univerzitetne bolnišnice v zvezni državi Parana.
  • Trajnostni razvoj podeželja in digitalizacija: razvoj spletnih orodij in poslovnega modela, ki bi družinskim kmetijam v zveznih državah Mato Grosso do Sul in Rio Grande do Norte omogočil komercializacijo in dostavo pridelkov.


Več informacij o razpisu: http://brazil.enrichcentres.eu/index.php?post=4993 in https://bit.ly/2XVVirS.

Za najboljše rešitve v vsaki kategoriji so razpisane nagrade v višini 10.000 evrov.

Prijavijo se lahko pravne osebe, registrirane v (vsaj) eni državi članici EU - lahko imajo profitne ali neprofitne organizacije, nevladne ali vladne organizacije.

Rok za prijave je 15. september 2020.

Za zainteresirane bo ENRICH 3. septembra 2020 ob 14.30 po srednje-evropskem času organiziral spletni seminar z vsemi informacijami glede razpisa ter prijav. Seminar je brezplačen, potrebna pa je prijava: https://bit.ly/31RydHT.

Kontakt za dodatne informacije:
Johanna Haunschild, Call Coordinator
E: johanna.haunschild@ipk.fraunhofer.de