ESA: Predstavitev petega razpisa Requesting Party Activity, 24. - 26. april 2024

petek, 19. april 2024


Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport/Slovenska vesoljska pisarna skupaj z Evropsko vesoljsko agencijo (ESA) organizira od 24. do 26. aprila 2024 predstavitev petega razpisa »Requesting Party Activity« (RPA). 

RPA razpis je namenjen samo podjetjem in akademskim ter raziskovalnim organizacijam s sedežem v Sloveniji. Namen razpisa je krepitev slovenskega vesoljskega sektorja in spodbujanje vključitve novih podjetij in organizacij, ki še niso aktivna na področju vesoljskih tehnologij ter tudi tiste, ki so že aktivni na tem področju. Slovenski deležniki se lahko povežejo tudi s tujimi partnerji iz drugih držav članic ESA, vendar tuj delež ne sme presegati 20 odstotkov skupne vrednosti projekta.

S pomočjo razpisa RPA se razvijajo kompetence, zmogljivosti in izkušnje, ki državi pridruženi članici ESA omogočajo dosego dolgoročnih ciljev na področju vesolja, tudi polnopravno članstvo v ESA in krepitev vesoljskega sektorja.

Predstavitev ESA razpisa RPA ter časovnice objave bo potekala v četrtek, 25. aprila 2024, v prostorih Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Kotnikova 5, Ljubljana, s pričetkom ob 9.00.
 

Prijava

Za udeležbo na predstavitvi razpisa je potrebna predhodna prijava na e-poštni naslov space.mgrt@gov.si do ponedeljka, 22. aprila (do konca dneva). 

Dne 25. aprila 2024 v popoldanskih so možna tudi bilateralna srečanja s predstavniki ESA. 

Interes za bilateralna srečanja je potrebno izkazati z izpolnitvijo priloženega obrazca in prijavo na space.mgrt@gov.si do ponedeljka, 22. aprila (do konca dneva). 


Dnevni red - predstavitev razpisa RPA (pdf)

Prijavnica (word) 

Preberite tudi:

Evropska vesoljska industrija zaostaja za velikimi vesoljskimi silamiZa informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: