EU Green Week 2021

petek, 30. april 2021

Akcijski načrt EU za ničelno onesnaževanje je ključni ukrep evropskega zelenega dogovora, načrtovan za pomlad 2021. Z boljšim nadzorom, poročanjem, preprečevanjem in odpravljanjem onesnaževanja zraka, vode, tal in onesnaževanja s potrošniškimi izdelki bo ta načrt pomagal ustvariti okolje brez strupov po vsej EU. Obenem bo podprl tudi okrevanje po COVID-19 ter prispeval k obnovitvi bolj trajnostnega gospodarstva EU, ustvarjanju zaposlitvenih možnosti in zmanjšanju socialnih neenakosti.

Evropski zeleni teden 2021 bo posvečen prizadevanjem za ničelno onesnaževanje. V okviru dogodka bodo predstavljene tudi druge pobude evropskega zelenega dogovora, npr. podnebe pobude, prihajajoča strategija za kemikalije, pobude na področju energetike, industrije, mobilnosti, kmetijstva, ribištva, zdravja in biotske raznovrstnosti.

Evropski zeleni teden se bo pričel z otvoritveno slovesnostjo, ki bo potekala 31. maja 2021 od 12:00 do 16:00 CET virtualno iz Lahtija na Finskem. Otvoritvenemu dogodku bo sledila štiridnevna virtualna konferenca.

Udeležba je brezplačna, potrebna pa je registracija.

Dodatne informacije: ENV-GREENWEEK@ec.europa.eu