EXPO Milano 2015: Povabilo na dvodnevna B2B srečanja in konferenco v okviru Dnevov EU-Kitajska, 8. do 10. junij 2015, Milano

četrtek, 14. maj 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije vabimo slovenska podjetja k udeležbi na Dnevih EU – Kitajske in t.i. Matchmaking Event. Dogodek bo potekal od 8. do 10. junija 2015 v okviru svetovne razstave EXPO Milano 2015.

 

Na dogodku se pričakuje udeležba več sto podjetij (SME in velikih podjetij), grozdov, raziskovalnih centrov in institucij  iz Evrope in Kitajske.

 

Dne 9. in 10. junija 2015 bodo organizirana B2B srečanja med udeleženci iz Evrope in Kitajske, dne 9. junija v popoldanskem času pa konferenca na temo celotnega dogodka. Dne 8. junija bo ogled EU in italijanskega paviljona v pristojnosti italijanskih organizatorjev.

 

Vsako prijavljeno podjetje bo od 25. maja do 3. junija 2015 preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) izbralo podjetja oz. institucije, s katerimi želi imeti individualne sestanke. Predvidoma 3. in 4. junija 2015 pa bodo udeleženci preko e-pošte prejeli urnik potrjenih B2B razgovorov (s podjetji, ki so jih izbrali sami kot tudi seznam podjetij, ki so jih za razgovore izbrali drugi udeleženci). Na samem dogodku (ob registraciji) bodo vsi udeleženci prejeli končni urnik B2B razgovorov. Vsak B2B razgovor bo predvidoma trajal od 20- 30 minut.

 

Glavne teme dogodka bodo osredotočene zlasti na področja: kmetijstvo, živilsko predelovalni sektor, kreativna industrija, kulturna dediščina in lokalno tradicionalna hrana, okoljske politike ter vpliv kmetijstva na okolje, turizem, biotehnologija, genetika, genetski inženiring, mikro biotika, bio aktivni peptidi, probiotiki, molekule, funkcionalna mikrobiološka diverzifikacija in drugi sorodni sektorji.

 

Dogodek je namenjen predvsem krepitvi gospodarskega sodelovanja ter srečanjem in poslovnim razgovorom med evropskimi in kitajskimi podjetji in institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah.

 

Zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite dogodka in izkoristite najenostavnejši in najcenejši način za preverjanje določenega trga za izdelek, za iskanje možnih partnerjev in navezavo stikov, ter za pogovore o konkretnih poslovnih sodelovanjih! Z udeležbo na tovrstnem dogodku in B2B razgovorih lahko zgolj v dveh dneh in na enem mestu srečate in navežete stike ter sodelovanja z vsemi pomembnimi podjetji, grozdi, raziskovalnimi institucijami iz zgoraj navedenih držav in sektorjev!

 

Prosimo vas, da potrdite svojo udeležbo na dogodku z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 27. maja 2015 (za udeležbo na B2B srečanjih) in do 29. maja 2015 (za udeležbo na konferenci). Prijava je brezplačna!

V kolikor se bodo dogodka udeležilo več predstavnikov vašega podjetja, mora prijavnico na platformi izpolniti vsak udeleženec posebej.

 

Stroške udeležbe na dogodku (hotelska namestitev, prevoz, vstopnica za ogled svetovne razstave EXPO, ipd.) krijejo udeleženci sami

 

Predvidoma teden dni pred dogodkom bo organiziran pripravljalni sestanek za vse slovenske udeležence.

 

Program dogodka.

Informacije o trenutno prijavljenih udeležencih.

Podrobnejše informacije o B2B srečanjih.

 

Dodatne informacije: Mojca Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-pošta: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.