EXPO MILANO 2015: Povabilo na konferenco in B2B srečanja v okviru dnevov EU – Podsaharska Afrika, 18. do 19. september 2015

petek, 17. julij 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije vabimo slovenska podjetja k udeležbi na Dneve EU -  Podsaharska Afrika. V okviru dvodnevnega dogodka, ki bo potekal 18. in 19. septembra 2015 v okviru EXPO Milano 2015, bo organizirana konferenca na temo sodelovanja med EU in državami Podsaharske Afrike, B2B razgovori med podjetji ter obisk svetovne razstave EXPO 2015.
 

18. septembra v dopoldanskem času bo organizirana konferenca na temo celotnega dogodka, medtem ko bodo B2B sestanki med udeleženci iz Evrope in Podsaharske Afrike potekali 18. septembra popoldan in 19. septembra dopoldan. Dne 19. septembra bo ogled EU in italijanskega pavilijona v pristojnosti italijasnkih organizatorjev.
 

Vsako prijavljeno podjetje bo lahko preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) izbralo podjetja oz. institucije, s katerimi bi želela imeti individualne sestanke. Nekaj dni pred dogodkom bodo udeleženci preko e-pošte prejeli preliminarni urnik razgovorov, ki bodo potekali v centru Milana v Palazzo Assolombarda, Via Pantano 9 (rdeča ali rumena metro postaja Duomo). Ob registraciji bodo vsi udeleženci prejeli končni urnik B2B razgovorov, ki bodo razporejeni na vsakih 20 – 30 minut.
 
Glavne teme dogodka bodo osredotočene zlasti na področja agroživilske industrije (varnosti hrane, varna in kvalitetna kontrola, rok trajanja), zdravstvene tehnologije, vodne tehnologije, ravnanja z okoljem, proizvodnje energije, obnovljivih virov ter na ostale teme vezane na EXPO. V okviru konference bo organizirana tudi okrogla miza na temo »Kako poslovati v Afriki«.


Kotizacije za udeležbo na sestankih in konferenci ni, prijavljena podjetja krijejo stroške hotelske namestitve, prevoza in vstopnine za ogled svetovne razstave EXPO.


Vsa zainteresirana podjetja vabimo, da svoj interes za udeležbo na dogodku potrdijo z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 3. septembra 2015. V kolikor se bo dogodka udeležilo več predstavnikov enega podjetja, mora prijavnico na platformi izpolniti vsak udeleženec posebej.

Predvidoma teden dni pred dogodkom bo v prostorih SPIRIT Slovenija, Verovškova 60, organiziran pripravljalni sestanek za vse slovenske udeležence.
 

Elektronska prijavnica

Program dogodka

Informacije o trenutno prijavljenih udeležencih

Podrobnejše infrmacije o B2b srečanjih

Lokacija dogodka

 

 

Dodatne informacije: Tina Lukan, tel. 01 5309 826, e-pošto: tina.lukan@spiritslovenia.si.