EXPO Milano 2015: Povabilo na konferenco in dvodnevna B2B srečanja v okviru Dnevov EU - Mediteranskih držav in Turčije, 6. do 7. maj 2015

sreda, 15. april 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije od 6. do 7. maja 2015 v času Expo Milano 2015 organiziramo Dneve EU-Mediteranskih držav in Turčije in t.i. Agro-Food Manufacturing Matchmaking Event.

 

V okviru dvodnevnega dogodka Dnevi EU- Mediteranskih držav in Turčije, Expo Milano 2015 bo organizirana konferenca na temo industrijskega in regulativnega sodelovanja med EU in omenjenimi državami ter B2B srečanja med podjetji, združenji, raziskovalnimi instituti in organizacijami povezanimi z industrijo iz držav EU, Mediteranskih držav in Turčije.

 

Vsako prijavljeno podjetje bo lahko od 27. aprila  do 3. maja 2015 preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) izbralo podjetja oz. institucije, s katerimi bi želela imeti individualne sestanke, predvidoma 4. maja pa bodo udeleženci preko e-pošte prejeli preliminarni urnik B2B razgovorov. Na samem dogodku ob registraciji bodo vsi udeleženci prejeli končni urnik B2B razgovorov. 

 

Dogodek je namenjen predvsem krepitvi gospodarskega sodelovanja ter srečanjem in poslovnim razgovorom med evropskimi, mediteranskimi in turškimi podjetji in institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v Italiji in drugih državah EU ter Turčiji.

 

Glavne teme dogodka bodo osredotočene zlasti na naslednja področja: kmetijstvo, agroživilstvo, prehrambena industrija – proizvodnja živil in pijače (stroji, tehnologije, avtomatizacija, nadzor), inovativni in visoko kvalitetni prehrambni proizvodi (funkcionalna živila, super živila (nutraceuticals),  specialitete in posebna živila itd.), varnost prehrambene verige, meritev kvalitete hrane, izvor živil,  konzerviranje živil, embalaža za živila in oblikovanje embalaže, upravljanje verige prehrane, logistika in distribucija živil v trgovinskih verigah, tehnologije upravljanja z vodo ter okoljske tematike, turizem.

 

Stroške udeležbe na dogodku (hotelska namestitev, ipd.) krijejo udeleženci sami. SPIRIT Slovenija bo za vse slovenske udeležence zagotovil skupni avtobusni prevoz do/iz Milana in kraja dogodka.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se udeležite dogodka in izkoristite priložnost, da v kratkem času pridobite različne nove poslovne kontakte ter hkrati informacije o novih projektih, tehnologijah ipd. iz zgoraj omenjenih področij. Prijava na dogodek je brezplačna!

 

Prosimo vas, da potrdite svojo udeležbo na dogodku z izpolnjeno elektronsko prijavnico, najkasneje do 29. aprila 2015 (organizator je podaljšal rok prijave).

 

Predvidoma teden dni pred dogodkom bo organiziran pripravljalni sestanek za vse slovenske udeležence.

 

Dodatne informacije: Mojca Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-pošto: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.

 

Koristne povezave: