EXPO Milano 2015: Vabilo k udeležbi v delegaciji in na B2B srečanjih podjetij s področja agroživilske industrije, 17. - 19. junij 2015

ponedeljek, 08. junij 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Gospodarska zbornica Slovenije (Center za mednarodno poslovanje, Zbornica kmetijski in živilskih podjetij in Pomurska gospodarska zbornica) vabimo slovenska podjetja s področja agroživilske industrije k udeležbi v delegaciji, ki bo med 17. in 19. junijem letos izvedena v okviru svetovne razstave EXPO Milano 2015.

 

Osrednja tema svetovne razstave EXPO Milano 2015 je hrana, nosilni slogan pa: ”Feeding the Planet, Energy for Life” oz. “Hrana za planet, energija za življenje”. Organizatorji pričakujejo, da bo svetovno razstavo v času od 1. maja 2015 do 31. oktobra 2015 obiskalo 20 milijonov obiskovalcev, predstavilo se bo 147 držav, od tega 55 s samostojnim paviljonom, med njimi tudi Slovenija.

 

Gospodarska zbornica Slovenije in agencija SPIRIT bosta v okviru razstave EXPO v sodelovanju z drugimi domačimi in tujimi inštitucijami organizirali večje število poslovnih dogodkov, med njimi tudi obiske posameznih branžnih delegacij, za katere bomo poleg samega obiska svetovne razstave poskrbeli tudi za dodatne poslovne aktivnosti.

 

Delegacija podjetij s področja agroživilske industrije bo z avtobusom potovala v sredo, 17. junija, v popoldanskem času, v četrtek, 18. junija, pa je za udeležence delegacije najprej predvidena uvodna poslovna konferenca, kateri bodo sledili sestanki z italijanskimi agenti, ki lahko pomagajo zainteresiranim podjetjem pri vstopu na italijanski trg. Popoldne si boste lahko ogledali EXPO ali pa izkoristili čas za individualni obisk Milana.

 

Petek, 19. junij, je namenjen zgodnjemu obisku distribucijsko logističnega centra s področja prehrambnih izdelkov ter v nadaljevanju celodnevnemu obisku svetovne razstave EXPO, ta dan pa bo v Slovenskem paviljonu potekal tudi slovenski nacionalni dan, ki se ga bodo udeležili visoki državni predstavniki pod vodstvom predsednika vlade RS dr. Mira Cerarja. Povratek domov je predviden v večernih urah. 

 

Zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se pridružijo delegaciji in izkoristijo obisk za iskanje možnih partnerjev in navezavo stikov ter za pogovore o konkretnih poslovnih sodelovanjih.

 

Prosimo vas, da potrdite svojo udeležbo in najkasneje do petka, 12. junija 2015, vrnete izpolnjeno prijavnico in opis poslovnega interesa - Company Profile (v angl. jeziku), s pomočjo katerega bodo organizirani poslovni sestanki z italijanskimi agenti. Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih prostih mest.

 

Stroški udeležbe na dogodku (namestitev, prevoz in vstopnica za EXPO) znašajo 310 € (minimalno 40 potnikov), oziroma 330 € (minimalno 30 potnikov).

 

Pred obiskom delegacije v Milanu bo na Gospodarski zbornici Slovenije organiziran pripravljalni sestanek za vsa prijavljena podjetja.

 

Dodatne informacije: Mojca Osojnik, tel: 01 5898 101, e-pošta: mojca.osojnik@gzs.si in Marko Jare, tel: 01 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si.

 

Vabilo.