Google v Varšavi odprl center za razvoj tehnologije v oblaku

četrtek, 04. november 2021

Internetni velikan Google v poljski prestolnici odpira največji evropski center za razvoj Googlove tehnologije v oblaku, je sporočil izvršni direktor družbe Google Polska.

"Google odpira v Varšavi ... največji evropski center, ki združuje najboljše strokovnjake za razvoj Googlove tehnologije računalništva v oblaku, ki jo uporabljajo stranke Google Cloud po vsem svetu," je na ponedeljkovi tiskovni konferenci povedala Magdalena Kotlarczyk.

Sedež novega Googlovega centra za razvoj tehnologije v oblaku zavzema več kot 20.000 kvadratnih metrov površin v 14 nadstropjih pisarniškega kompleksa Warsaw Hub na Rondo Daszynskiego v središču Varšave, je dodala.

Po podatkih podjetja, Google trenutno zaposluje več kot 800 ljudi v Varšavi, vključno z več kot 500 inženirskim osebjem. V zadnjih treh letih se je poljska ekipa Googla potrojila.

Podjetje je svojo prvo pisarno odprlo na Poljskem leta 2006. Od leta 2015 v varšavskem okrožju Praga deluje Google for Startups Campus. Novi center je še en element Googlove naložbe na Poljskem.

Pripravilo:
Društvo in poslovni klub Triglav-Rysy
E: info@triglav-rysy.si