Gospodarska delegacija z Janezom Potočnikom na Kitajsko, 18. in 19. julij 2013

torek, 21. maj 2013

Evropski komisar za okolje Janez Potočnik bo skupaj s podpredsednikom Evropske komisije, Antoniem Tajanijem, ki je pristojen za industrijo in podjetništvo, 18. in 19. julija 2013 v okviru tako imenovane "Zelene misije za rast" obiskal Ljudsko republiko Kitajsko.
 
Javna agencija SPIRIT Slovenija obvešča slovenska podjetja, predvsem tista, ki delujejo na področju okolju prijaznih tehnologij, naj izkoristijo odlično priložnost in se udeležijo gospodarske delegacije, ki bo spremljala visoka predstavnika Evropske komisije na njuni misiji na Kitajskem.
 

Gospodarska delegacija na Kitajsko ima tri glavne cilje, in sicer je njen namen spodbuditi poslovno sodelovanje med Evropsko unijo in Kitajsko, ponuditi podporo evropskim malim in srednje velikim podjetjem za vzpostavitev delovanja na Kitajskem ter spodbujanje trajnostne in vključujoče rasti ter poslovnih priložnosti na obeh straneh.
 

Glede na osrednjo temo misije je v gospodarski delegaciji še prav posebej zaželena udeležba podjetij, ki delujejo na področjih, kot so:

  •  kakovost zraka in vode,
  •  ravnanje z odpadki,
  •  viri in upravljanje z energijo
  •  in okolju prijaznih tehnologij.


V okviru obiska bo 18. julija 2013 potekala poslovna konferenca na temo zelene rasti z B2B srečanji med podjetji, 19. julija 2013 pa bo poslovni forum, ki bo pokrival zeleno gospodarstvo (zelene industrije, zeleno urbanizacijo in zeleno potrošnjo). Ob vseh dogodkih bodo potekala tudi poslovna srečanja med udeleženimi podjetji, organizatorji pa obljubljajo tudi možno prisotnost županov več kitajskih mest. 
 

Podjetja, ki bi želela sodelovati v tej gospodarski delegaciji, Evropska komisija vljudno vabi, naj se prijavijo. 
 

Rok za prijavo interesa: 24. maj 2013


Stroške potovanja in namestitve krijejo podjetja sama, Evropska komisija bo uredila skupinske rezervacije v hotelih ter omogočila lokalni prevoz na Kitajskem.
 

Več informacij in prijava.