Halfords se z novo strategijo osredotoča na električna kolesa in druga električna vozila

sreda, 03. oktober 2018

Največji trgovec na drobno v Združenem kraljestvu, Halfords, je predstavil svojo novo strategijo, ki se osredotoča na električna kolesa in druga električna vozila, saj želi izkoristiti visoko rast tega segmenta.

Zmanjšati namerava prodajo električnega orodja in opreme za taborjenje, ter se osredotočiti na električna kolesa in motorje, da bi postal bolj konkurenčen v hitro spreminjajočem se trgovskem okolju. Gre za strateško potezo, saj jim prodaja električnih koles hitro raste in je po podatkih do avgusta letos predstavljala najuspešnejši prodajni segment. Poleg tega se podjetje Halfords poteguje tudi za nakup konkurenčnega ponudnika Evans Cycles.

Električna kolesa so zelo priljubljena pri mlajši populaciji, obenem pa omogočajo tudi kolesarjenje starejšim ljudem. Cene električnih koles pri Halfordsu se gibljejo od 600 GBP za električno zložljivo kolo pa do 3000 GBP za električno gorsko kolo. Cene električnih skuterjev za otroke se gibljejo od 115 do 700 GBP.

Halfords ima okoli 800 trgovin in servisnih centrov, ki ponujajo testiranje in popravila vozil, število pa si želi povečati na 1000. Širitev vključuje odpiranje dodatnih 100 avto centrov (trenutno jih ima 316) in podvojitev števila trgovin za kolesa blagovnih znamk Tredz in Cycle Republic na 50.

V letu 2017 je podjetje zaprlo šest svojih trgovin, ki niso bile dobičkonosne, nekaj pa jih namerava zapreti tudi v letu 2018. Podjetje ima v ponudbi tudi mobilne kombije, ki prodajajo rezervne dele ter nudijo servisne storitve vozilom na poti. V prihodnje namerava podjetje ponudbo mobilnih kombijev razširiti po vsem Združenem kraljestvu. Analitiki borzno-posredniške družbe Stifel opozarjajo, da Halfords lahko s svojo ponudbo in ceno predstavlja resno konkurenco Amazonu, Argosu in drugim velikim trgovcem.

Nova strategija zahteva tudi nove investicije. Predvidena investicija za načrtovane nove trgovine in servisne centre, za prenovo obstoječih trgovin, za usposabljanje osebja ter prenovo spletne trgovine, znaša 60 mio GBP. Vendar pa bodo povečane naložbe prinesle tudi več dobička, predvidoma že v letih 2019 in 2020.

Vir: The Guardian
 
Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije

Poglejte tudi:
Napovedana rast trga koles v Združenem kraljestvu
Vabilo: Posredovanje interesa za sodelovanje in vstop v dobaviteljsko mrežo britanskega podjetja in verige trgovin Halfords