Hannover Messe Digital Edition 2021 - osrednja platforma za inovacije, mreženje in usmeritve v dobi industrijske preobrazbe

torek, 09. februar 2021

Hannover Messe tudi v času pandemije korona virusa ostaja vodilni svetovni sejem industrijske tehnologije ter osrednja platforma za inovacije in rešitve v zvezi z industrijsko preobrazbo. Letos kot partnerska država sejma nastopa Indonezija.

Digitalna izdaja tega najpomembnejšega tehnološkega dogodka leta, ki bo potekal med 12. in 16. aprilom 2021, bo vključevala EXPO: prostor za inovacije, KONFERENCO: prostor za navdih ter MREŽENJE: prostor za povezovanje.

EXPO območje bo namenjeno neposrednemu ogledu izdelkov razstavljavcev. Najboljši primeri aplikacij, video vodičev, prenosov v živo in video klepetov bodo omočili seznanitev s specifičnimi rešitvami za optimizacijo svojih procesov ter neposreden kontakt z razstavljalci.

KONFERENČNO področje, ki ga bo otvorila nemška kanclerka Angela Merkel, se prične 12. aprila 2021 s poudarkom na ekonomsko političnih izzivih: Kakšni so vplivi pandemije korona virusa na globalizacijo? Kakšna je vloga Evrope med vsemi svetovnimi silami? Kakšna bo sprememba čezatlantskih odnosov po odhodu Trumpa?

Od 13. do 16. aprila 2021 bo sledil poudarek na tehnoloških novostih in rešitvah: Kakšna je vloga umetne inteligence v industriji? Kako s podatki ustvariti dodano vrednost? Kakšen potencial ponuja industriji vodik? Med gostujočimi govorci bodo nastopili legenda umetne inteligence Toby Walsh, Eugene Kaspersky, ustanovitelj podjetja za informacijsko varnost Kaspersky Lab, in Claudia Kempfert z Nemškega inštituta za ekonomske raziskave.

V petek, 16. aprila, bo potekal karierni del WomenPower pod motom "RESET.RETHINK.RESTART". Program vključuje delavnice, panelne okrogle mize in nove rešitve na področju mreženja.

Prostor za MREŽENJE bo zasnovan preko prilagojene naslovne strani, ki bo prikazovala podjetja, govorce ter udeležence, ki so ključni za posameznega obiskovalca. Obiskovalec bo z njimi lahko vzpostavil neposreden stik in komuniciral preko klepetalnika ali video klica.

Digitalna izdaja sejma Hannover Messe bo tako platforma namenjena znanju in mreženju za področje industrije, energetike in logistike. V okviru osrednje teme "Industrijska preobrazba" bodo pionirji posameznih področij predstavili ideje, tehnologije za tovarne, energetske sisteme in dobavne verige prihodnosti. Glavne teme so digitalne platforme, Industrija 4.0, informacijska varnost, ogljično nevtralna proizvodnja, umetna inteligenca, lahke gradnje in logistika 4.0.

Vir: D&B Hoovers News

Več informacij o predstavitvah na sejmih v tujini